Maag- darm- Leverziekten

Informatie over de afdeling Maag- darm- Leverziekten
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

Maag-, darm- en leverartsen (MDL-artsen) houden zich bezig met het vaststellen en met de behandeling van verschillende aandoeningen van de slokdarm, maag, dunne- en dikke darm, alvleesklier, galblaas en lever.

 

 Aandachtsgebieden zijn onder andere:

  • Patiënten met ontstekingen van de dunne en dikke darm (ziekte van Cröhn en colitis ulcerosa)
  • Kwaadaardige tumoren van maag- darmstelsel en lever
  • Ondervoeding en obesitas
  • Ontstekingen van de lever (hepatitis)

Bereikbaarheid

Op de dag van opname worden aan de eerste en/of tweede contactpersoon diverse folders verstrekt  met de nodige informatie. In de folders zijn de contactnummers van de afdeling, bezoektijden en de naam van de hoofdbehandelaar terug te lezen.

Bij bijzonderheden of veranderingen in de situatie van de patiënt informeert de verpleegkundige de eerste en/of tweede contactpersoon daarover. Mocht u zelf vragen hebben, dan kunt u bij de verpleegkundige terecht. Persoonlijke informatie over de patiënt zal alleen aan de eerste en/of tweede contactpersoon verstrekt worden.

Specialisten

De specialisten die op de afdeling Maag- darm- Leverziekten (A1) werkzaam zijn, worden Maag-Darm- en Leverartsen genoemd. Of te wel MDL-artsen.

 

Op de afdeling wordt de zorg verleent door verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, verpleegkundige stagiaires. Verder heeft de afdeling ondersteuning van een afdelingssecretaresse, en zorgassistenten en vrijwilligers.

Multidisciplinair

Op de afdeling wordt multidisciplinair gewerkt. De MDL-artsen, co-assistenten en verpleegkundigen werken nauw samen met revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, geestelijk verzorgers, palliatief team, pijnteam en de transferverpleegkundigen.

Hoofdbehandelaar

Wanneer u bent opgenomen op de afdeling Neurologie, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg. Lees verder: de hoofdbehandelaar.

Paginaopties: