Longgeneeskunde

Verpleegafdeling voor longpatiënten
Contact
Telefoon: 0251 265400
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

De verpleegafdeling van Longgeneeskunde bevindt zich op afdeling A4, bij de afdeling Cardiologie. Door deze combinatie is A4 een hart-longafdeling.

Hoofdbehandelaar

Op de afdeling Longgeneeskunde werken vijf longartsen. Zij zijn werkzaam op de verpleegafdeling, op de acute opname afdeling, op de polikliniek en worden soms ingeschakeld door andere afdelingen.

 

Wat betekent dit voor u als patiënt? Hebt u bijvoorbeeld altijd dezelfde arts aan uw bed? En hoe is de verantwoordelijkheid tussen de artsen onderling verdeeld? Een uitleg vindt u de brief over het hoofdbehandelaarschap van de longartsen voor patiënten.

Longgeneeskunde en kanker

De longarts kan betrokken zijn bij de behandeling van kanker. Informatie over de behandeling en zorg voor mensen met kanker in het Rode Kruis Ziekenhuis vindt u op www.rkz.nl/oncologie

Slaaponderzoek (slaapkliniek)

  • Snurkt u?
  • Treden er regelmatig stops op van de ademhaling in de nacht?
  • Wordt u moe wakker of valt u in slaap overdag?

 

Dan lijdt u mogelijk aan het Obstructief Slaap Apnoe Syndroom (OSAS). Dit is eenvoudig vast te stellen door een slaaponderzoek. En het is zeer goed te behandelen. Voor het slaaponderzoek verblijft u één nacht op de afdeling A4 voor de slaapregistratie.

 

Het is ook mogelijk de registratie thuis te laten plaatsvinden. Hiervoor laat u zich door de huisarts verwijzen naar de Slaappolikliniek van het RKZ.

Website Longgeneeskunde

www.rkz.nl/longgeneeskunde

Paginaopties: