Eerste Harthulp (EEH)

U vindt de Eerste Hart Hulp op de begane grond van het ziekenhuis. De EHH is bestemd voor de eerste opvang van patiënten met hartproblemen. Tel: 0251 265466
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

De EHH is een afdeling voor acute kortdurende opname waar men wordt onderzocht op mogelijke hartklachten. De EHH is onderdeel van het specialisme cardiologie en bevindt zich op de begane grond.

 

Op de EHH wordt u of uw partner/familielid opgenomen, geobserveerd en behandeld door gespecialiseerde verpleegkundigen die ook werkzaam zijn op de hartbewaking (CCU) van het Rode Kruis Ziekenhuis.


Onze artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers doen er alles aan om de patiënt met de beste zorg te omringen en uw bezoek aan het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Bij binnenkomst op de EHH wordt een patiënt aangesloten aan een bewakingsmonitor. Zo nodig wordt een infuusnaald ingebracht en worden er onderzoeken gedaan, zoals:

  • Controle van de bloeddruk, hartslag, temperatuur en zuurstofmeting
  • Bloedafname voor onderzoek
  • Hartfilmpje (ECG)
  • Röntgenfoto van hart en longen (indien noodzakelijk)

 

Het doel van de opname op de EHH is om de klachten te analyseren en zo snel mogelijk een diagnose te stellen. Als alle gegevens bekend zijn, overlegt de arts van de EHH met de cardioloog over het te volgen beleid. De arts bespreekt vervolgens de uitslagen en het behandelplan met de patiënt.

Paginaopties: