Dr. S. Woltz Chirurg

Aandachtsgebieden 

  • Traumachirurgie 

 

Opleiding & loopbaan 

Opgeleid in Den Haag (HMC Westeinde en Haga Ziekenhuis) en Leiden (LUMC). Opleiding afgerond in juni 2018. Sindsdien werkzaam als fellow traumachirurgie in NWZ Alkmaar/Den Helder en RKZ Beverwijk. 

 

Persoonlijke drijfveer 

Als traumachirurg behandel je mensen die meestal lichamelijk perfect functioneren op persoonlijk, werk- en sportgebied, en die plotseling enorm worden aangetast in hun zelfstandigheid door een ongeluk. Van een relatief simpele botbreuk tot een groot ongeluk met meerdere letsels - het heeft altijd een grote impact op de patiënt. Het is voor mij heel waardevol om op zo'n moment bij te kunnen dragen aan een zo snel en optimaal mogelijk herstel. 

Ook vind ik het heel belangrijk om de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op de individuele patiënt. In de traumachirurgie zijn keuzes vaak niet zwart-wit, en het geeft mij veel voldoening om om samen met de patiënt een optimaal plan op te stellen en uit te voeren. Een plan dat het best past bij de mens die voor je zit, en dus niet altijd voor iedereen hetzelfde is. De combinatie van snel handelen in spoedsituaties  en uitgebreid met een patiënt behandelopties afwegen maakt traumachirurgie een prachtig vak.

 

Big nummer 

29913712301

 Paginaopties: