Effectieve aanpak bij slaapapneu

slaapapneu: een veel voorkomende stoornis

Slaapapneu is een van de meest voorkomende slaapstoornissen, ongeveer vijf à zes procent van de volwassen bevolking heeft er last van. Veel mensen zijn zich er echter niet van bewust. En dit terwijl de aandoening behoorlijke gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

 

Slaapkliniek RKZ

Gelukkig is de slaapstoornis goed en gemakkelijk te behandelen. Het RKZ heeft een slaapkliniek opgericht waarin longartsen, slaapverpleegkundigen, Keel-, Neus-
en Oorartsen, tandartsen, diëtisten en fysiotherapeuten intensief samenwerken.

 

Symptomen en gevolgen

Kenmerkend voor slaapapneu zijn ademhalingsstops en snurken. De kwaliteit van de slaap wordt hierdoor ernstig verstoord. Met alle gevolgen van dien.

 

Veel gehoorde klachten zijn concentratieverlies en neerslachtigheid. Maar ook de kans op hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten neemt toe als gevolg van deze slaapstoornis.

 

Totaalbehandeling

De specialisten van de RKZ slaapkliniek richten zich naast de behandeling van slaapapneu zelf, ook op de mogelijke ‘bijverschijnselen’. “Wij kijken naar het totaalplaatje, niet alleen naar de aandoening. Zo adviseren en begeleiden wij de patiënten ook in hun levensstijl met onder meer aandacht voor voeding en beweging”, aldus longarts Erik Kapteijns.

 

Ook slaapapneu?

Via uw huisarts kunt u zich laten verwijzen naar het ziekenhuis. Bezoek ook onze informatieavond op donderdag 16 mei aanstaande.

 

Verder lezen: 

  • Meer informatie over de RKZ Slaapkliniek en behandelingen vindt u op deze website
  • Dit artikel komt van de 'RKZ Nieuws'-pagina in Nieuwsblad de Kennemer, Nieuwsblad voor Castricum en Nieuwsblad voor IJmuiden, editie woensdag 17 april 2013. Lees meer artikelen

Paginaopties: