Rob Hanssen

Infectie

Met behulp van zijn vriendin koelde Rob onmiddellijk de wonden en spoedde zich naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in het midden van het land. ,,Op de poli dacht de arts aan een tweedegraads brandwond. Ik werd naar huis gestuurd met het bericht dat het allemaal binnen enkele weken genezen zou zijn." Na anderhalve week zaten er korsten op de wond, maar was er nog geen teken van vooruitgang. Mijn huisarts stuurde mij voor een tweede keer naar het ziekenhuis en toen werd duidelijk dat het geen tweedegraads maar een derdegraads brondwond betrof. Hij werd opnieuw geopereerd, maar ook dit maal zonder succes. ,,Met koorts kwam ik na enkele dagen terecht op de spoedeisende hulp. De wond was inmiddels volledig geïnfecteerd. Na nog een operatie en vijf dagen ziekenhuis mocht ik naar huis.”  

 

Specialistische behandeling

Herstel bleef uit en Rob besloot om zelf het heft in eigen handen te nemen. ,,Ik dacht: waar ben ik beter af dan bij het brandwondencentrum. Ik belde met het RKZ Brandwondencentrum en kon er tot mijn verbazing de volgende dag al terecht. Het was fijn dat er met een team van specialisten naar mijn wond werd gekeken. Naast een chirurg werd er ook een plastisch chirurg bijgehaald om te komen tot de besteen de mooiste behandeling. Daarnaast werd ik bewust van de strikte regels met betrekking tot hygiëne. Je ziet dat er alles aan gelegen is om bacteriën te mijden.”  

 

Vertrouwen

Daarnaast is er volgens Rob veel tijd voor de inhoud. ,,Men neemt het zekere voor het onzekere. Er wordt veel doorgevraagd. De twee specialisten die mij onderzochten, stonden later ook samen aan de operatietafel. Dat gaf mij een gevoel van vertrouwen. En het vermoeden dat ik op het juiste adres was beland, werd bewaarheid: er was na de eerste controle al een enorm groot verschil. De wond was dicht en het litteken zag er zoveel mooier en kleiner uit. Het gaat nu goed met mij. Nog altijd moet ik rustig aan doen, maar het positieve gevoel is terug. Dagelijks smeer ik het litteken in met een zalf en zie ik hoe de huid langszaam tot rust komt en hoe het litteken mooier wordt.”  

 

Beste expertise

,,Achteraf denk ik dat vrijwel iedereen ervan uitgaat dat iedere behandelende specialist de juiste expertise heeft. Zo sturen huisartsen over het algemeen patiënten direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Bij een volgende keer zoek ik zelf uit waar de beste expertise te vinden is. Liever was ik direct naar het RKZ gegaan.“

Paginaopties: