RKZ Obesitascentrum: "Beste Zorg"

Het RKZ Obesitascentrum is een gespecialiseerd centrum in de behandeling en operatie (maagverkleining) voor mensen met (morbide) obesitas.

 

Het RKZ Obesitascentrum doet verschillende operaties zoals een Gastric Bypass, Gastric Sleeve of Maagband verwijderen en werkt hierbij nauw samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek die gespecialiseerd is in een begeleidend traject voor en na de operatie. Centraal hierbij staat een ingrijpende verandering van uw leefstijl

 

De multidisciplinaire en lange termijn aanpak, van zowel een maagverkleinende  operatie in combinatie met een intensief begeleidend traject, heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen.

Voor 3e jaar op rij "Beste Zorg" in Beverwijk

Wij zijn trots!

 

Elk jaar scoort zorgverzekeraar CZ alle obesitascentra op belangrijke indicatoren over de kwaliteit van de geleverde zorg bij maagverkleiningen én de lange termijn uitkomsten. Met dit predicaat geeft CZ aan dat het RKZ Obesitascentrum al jaren behoort tot één van de topcentra binnen de obesitas-zorg in Nederland en dat CZ de geleverde zorg en resultaten aanbeveelt aan haar patiënten.

 

Met de geleverde zorg uit 2017 eindigt het RKZ Obesitascentrum inmiddels voor de derde keer op rij in de hoogste categorie ‘Beste Zorg’ van CZ. Hiermee voldoet het RKZ Obesitascentrum aan de hoogste eisen van CZ, bijvoorbeeld wat betreft het aantal behandelde patiënten en het aantal operaties per chirurg. Maar ook voor belangrijke uitkomsten behoort het Obesitascentrum tot de hoogste categorie: er zijn weinig her-operaties na de maagverkleining en in de nazorg zijn er veel patiënten die blijvend een gezonde levensstijl aanhouden en daarmee een relatief hoog percentage gewichtsverlies bereiken in het eerste jaar na de operatie.