Psychiatrie

Het vaststellen en behandelen van psychische aandoeningen.

Uitgebreide omschrijving

Hersenen

Afdeling Psychiatrie

De verpleegafdeling van de afdeling Psychiatrie, ook wel PAAZ genoemd, bevindt zich op de vierde verdieping van het Rode Kruis Ziekenhuis, afdeling B4. Afdeling psychiatrie is onderverdeeld in een kliniek, polikliniek en deeltijdbehandeling.  

 

Kliniek

De kliniek, of opnameafdeling, heeft 16 bedden voor volwassen vanaf 18 jaar en een moeder-kind kamer voor kortdurende behandeling. Binnen de kliniek ligt de nadruk op diagnostiek en kortdurende behandeling, crisisopvang en behandeling van gecombineerde psychiatrische en somatische problematiek. Ook kunnen moeder en baby worden opgenomen. Er wordt gewerkt met een uitgebreid therapieaanbod dat flexibel wordt ingezet.

 

Tijdens opname valt de patiënt onder medische zorg van het Rode Kruis ziekenhuis. Informatie en consultatie A.Tromp, psychiater via secretariaat 0251-783726.

Opname aanvraag

Een aanvraag voor opname verloopt via de dienstdoende psychiater via het tel.nr. 0251-783726 of 0251-783724.  

Bezoektijden

Dagelijks:

  • 16.00 tot 17.00 uur;
  • 19.00 tot 20.00 uur.

 

In het weekend tevens:

  • 10.30 tot 11.00 uur. 

Deeltijdbehandeling

Deeltijdbehandeling betekent dat u één of meerdere dagdelen per week aan een groepstherapie deelneemt. Naast groepsbehandeling is het mogelijk om individuele, relatie of gezinstherapie te krijgen. In overleg met u kan de psychiater medicatie voorschrijven.  Lees meer over de deeltijdbehandeling

Poliklinische behandeling

Mensen met onvoldoende verklaarde somatische (lichamelijke) klachten kunnen deelnemen aan de SOLK-therapie. Deze therapie is gericht op het omgaan met reële lichamelijke klachten, waarvoor geen diagnose gevonden kan worden. Deze therapie is poliklinisch. Lees meer

Specialisten

mw. A. van Bergen, psychiater

dhr. T. Kok, psychiater

dhr. A. Tromp, psychiater

mw. E. Spierenburg, psycholoog/psychotherapeut

mw. H.A. Kuiper, klinisch psycholoog

dhr. L. van de Heide, relatie- en gezinstherapeut

mw. N. Steltenpool, sociaal verpleegkundige

mw. I. Schoonheim, muziektherapie

mw. C. de Wolf, dramatherapie

mw. S. Meffert, creatief therapeut

 

Telefoon polikliniek 0251-783724

Paginaopties: