Longverpleegkundige spreekuur (astma & COPD)

Dit spreekuur is bestemd voor astma- en COPD-patiënten die bij de longarts onder controle zijn. Op verzoek van de longarts kunt u uitgenodigd worden voor het spreekuur van de longverpleegkundigen.

Balienummer
F7 (1e etage)
Contact
Telefoon: 0251 - 265247

Wat kan de longverpleegkundige voor u doen?

De longverpleegkundige kan het volgende voor u doen :

  • Advies, uitleg en instructie geven over de ziektebeelden astma en COPD.
  • Informatie geven over de behandeling en uitleggen wat u zelf kunt doen om uw klachten te beperken (leefstijladvies).
  • Informatie en instructie geven over het gebruik van uw longmedicijnen en samen met u oefenen om op de juiste wijze te inhaleren.
  • Het opstarten van poliklinische longrevalidatie.
  • Begeleiding en advies bij zuurstofgebruik.
  • Bij verergering van de klachten of vragen over de medicatie is de      longverpleegkundige uw contactpersoon. Zij kan actie ondernemen naar aanleiding van uw klachten/vragen

Afspraak op de polikliniek

Het spreekuur voor poliklinische patiënten vindt op afspraak plaats van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een afspraak met de longverpleegkundige wordt veelal gemaakt na doorverwijzing van de longarts.

 

Afspraken kunt u maken via de secretaresse van de polikliniek Longgeneeskunde, telefoonnummer 0251- 265247. Uw eerste afspraak duurt gemiddeld 30  minuten.

 

Vervolg afspraken (duur 20 minuten) worden in overleg met u gemaakt. Het is belangrijk dat u uw longmedicatie meeneemt naar het eerste bezoek. Neemt u ook een actueel medicatieoverzicht mee. Dit kunt u opvragen bij uw apotheek. 

Gesprek op de verpleegafdeling

U bent bij de longverpleegkundige aangemeld via de verpleegkundige of de arts van de afdeling waar u opgenomen ligt.

 

De longverpleegkundige komt bij u op de afdeling om u te bezoeken. U kunt dan vragen stellen over uw medicatie, ziekte en verloop van de opname. Ook kunt u vast afspraken maken over contacten na uw ontslag.

Het kinderlongspreekuur

Als longverpleegkundigen bieden wij begeleiding bij kinderen met astma/astmaklachten. Een kind en zijn ouder/ verzorger zullen afwisselend op het combinatiespreekuur  van de kinderarts en de longverpleegkundige komen, of alleen bij de longverpleegkundige.

 

Een afspraak kan op alle werkdagen van de week gemaakt worden. Deze kan uitsluitend gemaakt worden na verwijzing van de kinderarts. Het telefoonnummer is:  0251-265692

Een vraag stellen

Mocht u dringende vragen hebben en wilt u met spoed de longverpleegkundige spreken meldt u dit dan bij de secretaresse. U wordt dan dezelfde dag nog teruggebeld.

 

Als longverpleegkundigen streven wij ernaar dat de patiënt zoveel mogelijk dezelfde verpleegkundige ziet / spreekt.

Longverpleegkundigen

Ligging/route

Balie F7 vindt u op de 1e etage van het ziekenhuis.

Paginaopties: