Functieonderzoek Cardiologie

Balienummer
Balie F, wachtruimte F6
Contact
Telefoon: 0251-783978

Uitgebreide omschrijving

Verschillende artsen kunnen een ECG (hartfilmpje) aanvragen. De cardioloog doet dit meestal vlak voor het spreekuur om een momentopname te hebben van uw hart. Andere artsen kunnen een ECG vragen omdat u geopereerd gaat worden. Dan is een momentopname van uw hart belangrijk om de narcosemogelijkheden en de belasting van uw lichaam bij de operatie te beoordelen.

Via de cardioloog wordt echocardiografie aangevraagd, meestal uitwendig, maar soms inwendig. Bij dit onderzoek wordt gekeken hoe de werking van het hart er uitziet. Ook vraagt de cardioloog fietsergometrieaan. Dit is een onderzoek, waarbij u onder begeleiding van een deskundige fietst op een fiets waarmee de weerstand verhoogd kan worden. Het is alsof u tegen een berg op fietst. Ondertussen houdt een ECG-apparaat bij hoe uw hart reageert.

 

Wanneer duidelijk is wat er met uw hartslag aan de hand is, kan de cardioloog een Holteronderzoek voorstellen. Dit is een onderzoek waarbij gedurende 24 uur een ECG gemaakt wordt. Dit ECG wordt opgeslagen.

Ligging/route

Balie F en wachtruimte F6 vindt u op de begane grond van het ziekenhuis. 

Paginaopties: