Opleiding Verpleegkundige HBO

Opleiding HBO-V verpleegkundige duaal

 

Zit je in het tweede jaar van de voltijd variant van de HBO-opleiding tot verpleegkundige aan de Hogeschool Leiden of de Hogeschool In Holland en wil je volgend schooljaar overstappen naar de duale variant om je verder in de praktijk als verpleegkundige te ontwikkelen? Het Rode Kruis Ziekenhuis biedt jou deze mogelijkheid aan.

Wij hebben in september opleidingsplaatsen voor derdejaars leerling verpleegkundige op HBO niveau (HBO-V). De werving begint in februari.

 

Algemeen

Vanaf het moment dat je in dienst komt bij ons ziekenhuis  ben je een leerling-werknemer. Als leerling-werknemer word je binnen het ziekenhuis opgeleid voor een afwisselend en verantwoordelijk beroep, waarin het contact met de patiënt centraal staat. Aan de andere kant betekent het dat we behoorlijk wat van je verwachten als het gaat om motivatie, leervermogen, flexibiliteit, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen. Als leerling-werknemer draai je mee met alle diensten op de verpleegafdeling. Wanneer je overstapt naar de duale variant, dan werk je 36 uur per week in het ziekenhuis en ga je binnen deze 36 uur nog twee jaar gedeeltelijk naar school.

Om in aanmerking te komen voor een leerling-werknemer plaats bij het Rode Kruis Ziekenhuis zijn een tweetal criteria belangrijk:

  • De sollicitatieprocedure moet van beide kanten positief zijn verlopen;
  • Je dient vanuit school een positief opleidingsadvies te krijgen.

 

Begeleiding    

Tijdens de duale opleiding word je vanuit het ziekenhuis begeleid door zowel praktijkcoördinatoren als werkbegeleiders. Zij helpen je bij vragen als:

  • Hoe pak ik het praktijkleren op de afdeling aan?
  • Hoe zorg ik dat ik de opleiding op een goede manier kan volgen?
  • Hoe vind ik de balans tussen leerling en werknemer zijn?

Salaris
Wanneer je overstapt naar de duale opleiding, ontvang je een leer/arbeidsovereenkomst met bijbehorend leerlingensalaris volgens de CAO Ziekenhuizen voor de duur van de opleiding. Vanaf het moment van indiensttreding, vergoedt het ziekenhuis je schoolgeld, je boeken en je reiskosten o.b.v. de CAO, mits je geen studentenreisproduct hebt.

 

Paginaopties: