Een operatie op de OK

De verpleegkundige brengt u met uw eigen bed naar de operatieafdeling. Daar vangt de anesthesiemedewerker u op en geeft u een infuus.

 

Op de operatiekamer wordt u aangesloten op de bewakingsapparatuur voor controle van uw hartritme, bloeddruk en zuurstofgehalte van het bloed. Als alles gecontroleerd is, krijgt u de anesthesie en vindt de operatie plaats.

Na de operatie

Wanneer de operatie klaar is, gaat u naar de verkoeverruimte (uitslaapkamer). Hier wordt net als op de operatiekamer continue gecontroleerd of alles goed met u gaat. Als u goed wakker bent, de pijnstillers goed zijn ingewerkt en de misselijkheid onder controle is, gaat u weer terug naar de afdeling.

 

Sommige patiënten gaan na de operatie naar de Intensive Care. Meestal wordt dat van te voren afgesproken aan de hand van de ingreep of de conditie van de patiënt. Het kan echter voorkomen dat de anesthesioloog na de operatie alsnog beslist dat het beter is een patiënt naar de Intensive Care te brengen. 

 

Als u (nog) niet mag eten en drinken, krijgt u via een infuus vocht en voedingsstoffen binnen. Een operatie is voor uw lichaam vaak zo'n belasting, dat er tijd nodig is om ervan te herstellen. Soms kan dit weken duren.

Paginaopties: