Contact

Wie kunt u bellen als u vragen heeft?

Twijfelt u of voelt u zich onzeker over klachten, die mogelijk met uw ziekte te maken hebben? Dan kunt u contact opnemen met uw specialist, de casemanager (dit kan ook uw specialist zijn, de oncologieverpleegkundige of mamma-careverpleegkundige) of uw huisarts.

Redenen om direct een arts te waarschuwen

Wanneer u chemotherapie of radiotherapie ondergaat en u hebt één of meerdere van onderstaande klachten belt u dan het ziekenhuis  via nummer 0251 265555 en vraag naar uw specialist.

 

Buiten kantooruren kunt u via hetzelfde nummer vragen naar de dienstdoende assistent internist.

 

Bij deze klachten direct waarschuwen:

 • Koorts boven 38,5 graden
 • Koude rillingen
 • Verminderd gevoel, verminderde kracht of tinteling in armen en benen
 • Langdurige bloedneuzen (langer dan 30 minuten)
 • Blauwe plekken, zonder dat u gevallen bent of u zich  gestoten hebt
 • Aanhoudend bloeden van een wondje (langer dan 15 minuten)
 • Bloed in de ontlasting of urine
 • Braken langer dan 24 uur of meer dan 3-4 keer per dag en niet reagerend op de medicijnen tegen de misselijkheid
 • Diarree langer dan 24 uur of 4-6 keer per dag en waterdun
 • Darmverstopping langer dan 2 dagen
 • Plotselinge huiduitslag
 • Verandering van pijn (toename of op een nieuwe plaats)

Spreekuur Oncologie

Wordt u behandeld op de dagbehandeling Oncologie van het RKZ? Dan kunt u op werkdagen tijdens het telefonisch spreekuur bellen van 9.00 uur tot 10.00 uur, tel: 0251 - 783737  

 

Tijdens dit spreekuur kunt u bij de oncologieverpleegkundige terecht voor vragen, advies en onzekerheden. Als overleg nodig is met uw behandelend arts, wordt u na 10.00 uur teruggebeld. Eventueel vraagt men u om langs te komen om door een oncologieverpleegkundige of arts te worden gezien.

Regionale thuiszorg

Komt er een oncologieverpleegkundige van een thuiszorgorganisatie bij u langs, dan kunt u met uw vragen ook bij hem of haar terecht. Natuurlijk kunt u ook altijd uw huisarts bellen.

Patiënten InformatieMap (PIM) 

Wanneer u onder behandeling bent in het RKZ, dan heeft u de Patiënten InformatieMap van het ziekenhuis ontvangen, ofwel: PIM. In deze map staat veel van de informatie die u ook op deze site kunt vinden én informatie over uw eigen situatie.

 

Vergeet niet bij bezoek aan uw huisarts, specialist, (wijk)verpleegkundige en andere hulpverleners deze informatiemap te laten zien.

Alles op een rij

Hieronder vindt u een tabel waarin de contactpersonen en -afdelingen staan die voor u belangrijk zijn. U kunt de tabel uitprinten en op een handige plek bewaren, zodat u de contactgegevens in 1 oogopslag bij de hand hebt. (De telefoonnummers kunt u zelf invullen.) Download en print:

Waar kunt u verder terecht: uitgebreid

Tijdens of (soms ver) na de behandeling loopt u wellicht tegen situaties aan waar u even geen raad mee weet. Dat kan op lichamelijk gebied zijn, maar ook op emotioneel of sociaal vlak. Naast de casemanager of oncologieverpleegkundige zijn er nog vele andere hulpverleners en instanties, waar u terecht kunt met uw vragen.

Lees verder: bij wie en waar kunt u terecht?