Rode Kruis Ziekenhuis — Medisch Specialistische Zorg

April 2019

 
 
Nieuws van het RKZ
 

In dit nummer onder andere:

Nieuws: OK-stop tijdens werkzaamheden aan luchtbehandelingskasten
Nieuws: 45 jaar Brandwondencentrum
Nieuws: Online luisterboek 'Nederland stopt met roken!'
Nieuws: Schouderspreekuur zorgt voor snelle diagnose en behandeling
Zorgdomein: Polyfarmacie spreekuur in het RKZ
 
   
 
   

Nieuws: OK-stop tijdens werkzaamheden aan luchtbehandelingskasten

In verband met werkzaamheden aan de luchtbehandelingskasten zijn de operatiekamers op de 6e verdieping gesloten en geldt er een OK-stop van donderdag 9 mei 18:00 uur tot zondag 12 mei 08:00 uur en van dinsdag 14 mei 18:00 uur tot maandag 20 mei 08:00 uur. Gedurende deze periode is de SEH niet gesloten maar geldt er een OK-stop voor bepaalde patiëntencategorieën. Nadere details volgen via een separate mail.

 
 
   
 
   

Nieuws: 45 jaar Brandwondencentrum

Op 26 april 2019 is het alweer 45 jaar geleden dat het Brandwondencentrum Beverwijk is opgericht. In het Atrium openden we vandaag de fototentoonstelling Marks of Pride and Beauty. Een fotoserie over mensen met littekens. Klik hier voor een impressie van de tentoonstelling. De tentoonstelling is er tot en met woensdag. 

 

 
 
   
 
   

Nieuws: Online luisterboek 'Nederland stopt met roken!'

Het boek ‘Nederland stopt! Met roken’ is gratis voor iedereen online te beluisteren. Als je wilt stoppen met roken is het slim om met dit boek te beginnen! Om het boek nog beter beschikbaar te maken is het sinds kort, als extra service, ook mogelijk om het online te beluisteren.

 
 
   
 
   

Nieuws: Schouderspreekuur zorgt voor snelle diagnose en behandeling

Het schouderspreekuur is bedoeld voor mensen die minder dan 3 maanden schouderklachten hebben, waar geen duidelijke diagnose is gesteld en die nog geen fysiotherapie behandeling hebben gehad voor de klachten. Schouderklachten zijn het best te behandelen als ze nog niet chronisch zijn. Daarom is het van belang dat huisartsen patiënten met schouderklachten doorsturen voor een snelle diagnose en bijbehorend behandelplan.

 
 
   
 
   

Zorgdomein: Polyfarmacie spreekuur in het RKZ

26 maart is de afdeling Klinische Geriatrie gestart met een Polyfarmacie Spreekuur in samenwerking met de ziekenhuisapotheker. Per 1 maart is de optie reeds toegevoegd in Zorgdomein (geriatrie - overige zorgvragen). Het spreekuur is bedoeld voor patiënten met vijf of meer medicijnen met mogelijke problemen hiervan. Huisartsen kunnen patiënten verwijzen bij blijvende vragen of problemen na een polyfarmacie overleg met de eerstelijns apotheker.

 
 
   
 
   

Agenda: Save the Date: Kennemer Convergentie

De jaarlijkse Kennemer Convergentie staat gepland op donderdag 21 november 2019. Locatie: Landgoed Duin en Kruidberg.
NB: We zijn nog op zoek naar een tweede huisarts om mee te denken over de invulling van de dag (alleen meedenken, neemt echt weinig tijd in beslag). 

 
 
   
 
 

Agenda: Informatiebijeenkomsten april & mei 2019

Klik hier voor de poster met alle informatiebijeenkomsten in april en mei 2019 van het Rode Kruis Ziekenhuis.

 
 
   
 
 

Verzoek: NAW gegevens in HIS checken

Nog regelmatig komt het voor dat NAW-gegevens in de verwijzing niet kloppen. Het betreft dan met name telefoonnummer en adres. Hierdoor kunnen ‘vervelende’ situaties ontstaan. Wilt u zo vriendelijk zijn uw gegevens in HIS up-to-date te houden? 

 
 
   
 
 

Wachtwoord website verwijzers

Op onze verwijzerspagina vindt u veel informatie, zoals werkafspraken en contactgegevens van specialismen binnen het RKZ (gebruikersnaam: verwijzer, wachtwoord: blauw13).

 
 
   
 
 
     
  © Rode Kruis Ziekenhuis: www.rkz.nl Facebook YouTube Twitter LinkedIn Instagram Volg ons