Woensdag 20 november CAO-actiedag

Op woensdag 20 november a.s. voert het merendeel van onze collega’s actie voor een betere CAO. Dit doen ze door op een doordeweekse dag een zondagsdienst te draaien en er zijn een aantal patiëntvriendelijke acties in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). De spoedzorg gaat altijd door. Er wordt goed samengewerkt met vakbonden en het actiecomité om veilige en patiëntgerichte zorg te blijven verlenen tijdens de actie. Het is tenslotte geen actie tegen het RKZ maar voor een goede cao. 

Wat verandert er 20 november?

Op 20 november werken vrijwel alle afdelingen en poliklinieken alsof het zondag is. Daarom is het RKZ gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Voor 7 november zijn afspraken die voor 20 november werden gemaakt verplaatst.

 

De spoedeisende hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven en mogen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn.

 

De bezoekuren blijven zoals normaal. Er blijven drie operatiekamers actief en het laboratorium draait zondagsdienst maar helpt wel de patiënten die op een poli komen. Radiologie draait een zondagsdienst op enkele intensieve onderzoeken en helpt de Poli patiënten. 

Aanleiding voor de acties

De zondagsdiensten zijn onderdeel van landelijke acties voor een goede CAO. Ziekenhuismedewerkers in heel Nederland voeren actie omdat de Cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden spaak zijn gelopen. De bonden  eisen, naast een salarisverhoging van 5%, een extra toeslag op loon wanneer er een beroep wordt gedaan op extra inspanning op korte termijn van medewerkers.

 

Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. Er vallen ongeveer 200.000 ziekenhuismedewerkers onder de cao ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra in Nederland.

 

Wij hopen op uw begrip voor de acties.

 

Paginaopties: