Wijckloop 2018: de 10e en laatste keer!

13 september 2018

De Wijckloop op zondag 7 oktober 2018 wordt georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, Viva! Zorggroep en Heliomare. Dit keer toch een beetje met een dubbel gevoel: het is voor de tiende maar ook laatste keer….

Mis ‘m niet!
De hardlooproutes lopen ook dit jaar weer door het prachtige Noordhollands duinreservaat bij Wijk aan Zee en Heemskerk. Je kunt mee rennen met 1,5 km hardlopen (deelnemers tot en met 12 jaar) of  (voor de groten) 5, 10 of 16 kilometer. Ook dit jaar is er weer een aantal prijzen beschikbaar gesteld door Intersport Veldhuis in Beverwijk. Voor de afstanden 5, 10 en 16 km ligt er voor de eerste 3 deelnemers die over de finish komen een waardebon klaar. Er is ook aan de kinderen gedacht met de afstand 1,5 km. Ook hier zijn wat prijsjes beschikbaar. Onder alle deelnemers die hun startnummer ophalen bij Intersport Veldhuis Beverwijk vindt een loterij plaats. Hiervoor worden na afloop van de wedstrijd 20 T-shirts beschikbaar gesteld door Intersport Veldhuis.


Parcours
Voor de jonge hardlopers tot en met 12 jaar oud is een parcours rondom Heliomare uitgezet. Zo kunt u als toeschouwer meelopen of meekijken en uiteraard uw kanjer(s) aanmoedigen. De 5 km gaat rondom Heliomare, door de duinen. Het parcours van de Wijckloop 10 en 16 km gaat via het strand en de strandopgang van Heemskerk door het Kennemerduingebied terug naar Wijk aan Zee. De route is uniek en gaat over strand, door de duinen, onverharde paden, over heuvels, de Kruisberg en maakt gebruik van de mooie natuurlijke omgeving. Deze loop kwalificeert als een echte Trailrun en is een goede gelegenheid om de prachtige natuur te ontdekken. Onderweg kunt u onder andere Schotse Hooglanders tegenkomen. Wij zijn te gast zijn in dit natuurgebied, dat het levensgebied is van vele dieren. Vrijwilligers begeleiden de gehele route, maar u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen deelname.

 

Kosten
De kosten voor deelname aan de trimloop (5, 10 en 16 km) bedragen 8,50 euro per persoon. Dit is inclusief uw startgeld, gebruik van een chip (welke verwerkt is in uw startnummer), een duinkaart en een herinnering. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de 1,5 km. De kosten bedragen 3,50 euro per kind/jongere, inclusief startgeld en een herinnering.


Zie voor alle starttijden: www.wijckloop.nl

Wees erbij, want het is echt de laatste editie…

Meer informatie of vragen? Mail naar: info@wijckloop.nl

Paginaopties: