Succesvolle live-uitzending radio 5

11 maart 2019

Radio 5 besteedt deze week de hele week aandacht aan de Week van Zorg en Welzijn. Afgelopen maandag 11 maart waren zij met een twee uur durende live uitzending bij ons in het atrium te gast! 

Met onder andere RKZ-directeur Jaap van den Heuvel, longarts Pauline Dekker en geestelijk verzorger Dave Wijker vanuit het atrium & verpleegkundige Ingrid Schol en brandwondenarts Kim Gardien live vanuit het Brandwondencentrum.

 

Uitzending gemist? Luister hier de interviews terug. 

 

 'Open Huis' 

Tijdens de ‘Week van Zorg en Welzijn’ reist Tom Herlaar voor ‘Open Huis’ met een mobiele studio naar zorg- en welzijnsinstellingen door heel Nederland. Hier neemt hij poolshoogte van unieke initiatieven, innovatieve onderzoeken en de onalledaagse uitvindingen. Verslaggevers Petra de Joode, Martine van der Spek en Zegert van der Linde verzamelen – elders in het land – verhalen uit het hart van de zorg.

Het verschil maken

Over het ‘waarom’ van de themaweek zegt presentator Tom Herlaar: “Er zijn in ons land zoveel mensen werkzaam in de sector Zorg en Welzijn. Of dat nou op de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis is, op een afdeling met dementerende ouderen of ergens anders. Dankzij hun vakkennis, zorg en toewijding maken zij het verschil voor hun patiënten. Wat mij betreft kunnen we daar niet genoeg bij stilstaan. Ik heb eindeloos veel respect voor alle zorgmedewerkers. Daarom haken we met ‘Open Huis’ graag weer aan bij de landelijke Week van Zorg en Welzijn.” 

Paginaopties: