Slaaptest? Korte wachttijd in het RKZ

13 februari 2020

De wachttijd voor een slaaptest in het RKZ is ongeveer 2 tot 3 weken. Dit in tegenstelling tot de langere wachttijden (vaak tot 3 maanden) in de regio. Na de slaaptest biedt het RKZ ook start van therapie, begeleiding en evaluatie. 

Tijdens een slaaptest meten we uw ademhaling, zuurstofgehalte van het bloed en de houding waarin u ligt. Zo kunnen we vaststellen of u lijdt aan het Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS). 

 

Longarts Erik Kapteijns: 'Naast het diagnosticeren en aanbieden van verschillende vormen van behandeling, bieden wij ook een ander traject aan.

 

Hierin is aandacht voor slaaphygiëne (dit zijn adviezen en maatregelen om het slapen zo goed mogelijk te laten verlopen, denk aan voeding, gebruik mobiele apparatuur, gedrag wat je wel of juist niet moet doen om je slaap te bevorderen), lifestyle adviezen en aandacht voor hart- en vaatziekten (CVRM). 

 

Vanwege deze intensieve begeleiding zijn we al een aantal keer door de Nederlandse Apneuvereniging uitgeroepen tot één van de topklinieken in diagnostisering en behandeling van apneu.'

Paginaopties: