Rode Kruis Ziekenhuis deelt tarieven 2017

1 augustus 2017 - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) uit Beverwijk heeft aan de Consumentenbond zijn tarieven voor 2017 beschikbaar gesteld voor publicatie. Vorig jaar was het RKZ al het eerste ziekenhuis dat de tarieven samen met de Consumentenbond openbaar maakte.

De tarieven die het RKZ vrijgeeft betreffen een groot deel van de prijzen voor behandelcodes (DBC’s) tot €885 die met de vijf grootste concerns zijn afgesproken. Met DSW en ASR lopen de gesprekken nog. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Het gaat misschien minder hard dan gehoopt, maar de lijsten met behandeltarieven verschijnen gestaag. Het is prijzenswaardig dat het RKZ wederom hun patiënten toegang geeft tot de tarieven. Een voorbeeld dat wat ons betreft veel ziekenhuizen zouden moeten volgen.’ 

Campagne #watkostmijnzorg

De campagne ‘wat kost mijn zorg’ startte in juli 2016. Combée: ‘Met meerdere oproepen aan verzekeraars en ziekenhuizen hebben wij duidelijk gemaakt dat wij willen dat zij hun gecontracteerde tarieven openbaar maken. Wij zetten de actie voort, want ondanks dat we goede stappen vooruit zetten, is het doel volledige prijstransparantie.’ Alle vier de grote verzekeraars tonen een deel van hun tarieven tot €885 op hun websites, of hebben toegezegd dit te gaan doen. In de database van de Consumentenbond en Open State Foundation zijn tot dusver de tarieven van meer dan 200.000 ziekenhuisbehandelingen verzameld. Wij zetten ons ervoor in deze zo snel mogelijk aan te vullen met nieuwe gegevens, met name van 2017.

 

Klik hier voor de tarieven.

Paginaopties: