RKZ in kopgroep Elsevier ‘Beste ziekenhuizen 2017'

Maximale score in categorie ‘Beste medische zorg’

30 november 2017 - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is in 2017 één van de koplopers in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen’ van Elsevier Weekblad en SiRM, dat in het teken staat van beste medische zorg en patiëntgerichtheid. Onder andere in de categorie ‘Beste medische zorg’ behaalt het Beverwijkse ziekenhuis de maximale score. 

Hoogste beoordeling

Het jaarlijkse ziekenhuizenonderzoek van Elsevier is geen ranglijst, maar een beoordeling van de Nederlandse ziekenhuizen in vier groepen: veel lager, lager, hoger en veel hoger dan het landelijk gemiddelde.

 

De prestaties van het RKZ, zowel in het eindoordeel (functioneren als geheel) als in de categorieën ‘Beste medische zorg’ en ‘Financiële stabiliteit’, vallen in de groep ‘veel hoger dan het landelijk gemiddelde’. In de categorie ‘Patiëntgerichtheid’ krijgt het presteren van het RKZ de beoordeling ‘hoger dan het landelijk gemiddelde’.

 

Het ziekenhuis mag zich met deze score rekenen tot de kopgroep van Beste Ziekenhuizen 2017.

 

Voorzitter Raad van Bestuur van het RKZ, Jaap van den Heuvel, is trots op de beoordeling: “Een plaats tussen de beste ziekenhuizen van Nederland is wederom een groot compliment voor al onze medewerkers. Eerder dit jaar behaalden we een prachtige 11e plek in de AD Top 100, we kregen een 9 van BDO Nederland voor ons financiële presteren en nu deze waardering voor onze zorg en dienstverlening in het Elsevier onderzoek. We kunnen 2017 niet beter afsluiten!”

Elsevier ‘Beste Ziekenhuizen 2017’

Elsevier Weekblad en SiRM beoordelen de ziekenhuizen aan de hand van gegevens van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Deze gegevens zijn wettelijk verplicht aangeleverd door de ziekenhuizen. Het zijn de kwaliteitsmaten die ziekenhuizen en artsen zelf afspraken met inspectie, verzekeraars, patiëntenorganisaties en Consumentenbond.  De financiële gegevens komen uit de jaarverslagen 2016.

 

De hoogste scores dit jaar werden behaald door Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

 

Voor alle resultaten van het onderzoek: Elsevierweekblad.nl/onderzoek

Paginaopties: