RKZ helpt COPD-patiënten thuis met tablet

Donderdag 18 januari, aan de vooravond van de nationale E-health week, krijgen de eerste RKZ-patiënten met chronische COPD uitleg over de tablets waarmee zij thuis hun klachten gaan bijhouden.

 

De app op hun tablet geeft de patiënten informatie over hun ziekte, leef adviezen en geeft hen tips bij klachten. De komende zes maanden vullen ze wekelijks een scorelijst in. Verslechtert hun situatie? Dan neemt de longverpleegkundige van VIVA Thuiszorg contact met ze op via beeldbellen of ze komt bij hen thuis. Zo nodig wordt ook de hulp van de longverpleegkundige van het RKZ ingeschakeld.

 

Longarts Erik Kapteijns: “We gaan deze patiënten intensiever behandelen zonder dat ze vaker naar de polikliniek hoeven te komen. Door eerder in te grijpen, maken patiënten minder aanvallen door en krijgen ze een stabieler ziekteverloop.” 

 

Zorginnovatiebedrijf FocusCura stelt de tablets in bruikleen beschikbaar voor COPD-patiënten die meedoen met het project COPD in Beeld. FocusCura verzorgt de dataverwerking via een beveiligde verbinding. De pilot duurt zes maanden. 

 

Lees hier het hele interview met longarts Erik Kapteijns uit het Noordhollands Dagblad.

Paginaopties: