Niet roken maar koken

3 oktober 2019

Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter hebben een boek geschreven voor mensen met een dinertjes-fobie: Niet roken maar koken. Opbrengsten van het boek gaan geheel naar de stichting Rookpreventie Jeugd. 

Door hun fanatieke strijd tegen de tabaksindustrie groeiden Pauline en Wanda uit tot de bekendste longartsen van Nederland. Je zou zeggen dat deze dappere strijders nergens bang voor zijn maar niets is minder waar. Een hardnekkige kookangst weerhield hen jarenlang van het geven van diners. Totdat zij onlangs besloten om ook deze confrontatie aan te gaan.

 

Fotograaf John de Kanter registreerde de hilarische diners die volgden, inclusief de bloopers en de reacties van de gasten. Deze foto’s, de eenvoudig te maken maar dinerwaardige recepten die de gasten zelf moesten aandragen én de mooie verhalen van Pauline en Wanda vormen de ingrediënten van dit bijzondere kookboek. Het nawoord is van journalist Joop Bouma, die beide artsen portretteert aan de hand van hun campagne tegen de tabaksindustrie.

 

Een flink aantal RKZ-ers heeft aan het boek meegewerkt. Zo kun je de recepten volgen van MDL-arts Eric Gielisse , chirurg Jorianne de Nie, longarts Erik Kapteijns en onze rookstopcoach Pauline Haasbroek.

Paginaopties: