Massage voor kankerpatiënten op wereldkankerdag 2019

1 februari 2019

In het Rode Kruis Ziekenhuis bieden 2 professionele masseurs op maandag 4 februari, in het kader van wereldkankerdag, de patiënten van de Oncologie afdelingen en de dagbehandeling Oncologie een heerlijke voet- of handmassage aan.

Ieder jaar wordt op wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is er om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, opsporing en behandelingen aan te moedigen. Daarnaast staat het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - centraal.

 

Het thema van 2019: late gevolgen
Dit jaar staan de zogenoemde 'late gevolgen' van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij hebben bijvoorbeeld last van vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen.

 

Samenwerkende organisaties
In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond wereldkankerdag brengen zij dit aanbod gezamenlijk onder de aandacht.

 

Voor meer informatie over wereldkankerdag zie https://www.wereldkankerdag.nl/

Paginaopties: