Huidkankerdag zaterdag 2 juni

13 april 2018 - Op zaterdag 2 juni organiseert de beroepsvereniging van dermatologen (de NVDV) de Huidkankerdag 2018. Op deze dag kunt u, zonder verwijzing, 'vreemde plekjes' op uw huid laten controleren door dermatologen door het hele land. Ook het RKZ doet mee aan deze dag. Wilt u zich laten controleren? Dat kan, na inschrijving. De inschrijving start op 16 april. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees snel. 

Bewustwording en vroege herkenning

Doel van de Huidkankerdag is: 

  • Mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen.
  • Bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.

 

In het RKZ zit dermatoloog Marjolein Leenarts op 2 juni van 10.00 tot 13.00 uur klaar om de huidcheck te doen bij mensen die zich hebben ingeschreven. Daarnaast geeft zij voorlichting over huidkanker en wat u zelf kunt doen om risico te verminderen. 

Momentopname, geen officieel consult

Tijdens de Huidkankerdag willen dermatologen vooral uitleg geven over de gevaren van de zon en het belang van vroege herkenning. De huidcheck op 2 juni dient niet als 'second opinion' en ook niet als vervanging voor een gewoon bezoek aan de dermatoloog.  Als de dermatoloog op 2 juni een verdachte plek ontdekt, zult u naar uw eigen huisarts moeten voor het vervolg. Het is dan aan u om dit wel of niet te doen.

 

Houdt u er ook rekening mee dat de huidcheck een momentopname is: als een moedervlek na het bezoek verandert, zult u er opnieuw naar moeten laten kijken. De eerst aangewezen arts daarvoor is uw huisarts. 

Inschrijven

Wilt u uw huid laten checken op zaterdag 2 juni? Dat kan uitsluitend na inschrijving op www.huidkankerdag.nl. De inschrijving start op 16 april en loopt tot 7 mei

Paginaopties: