Goed voornemen 2020: RKZ terrein rookvrij

Goed voornemen 2020! RKZ terrein rookvrij

Rookvrije generatie

Ons ziekenhuis is vanaf 1 januari 2020 op alle locaties geheel rookvrij. Er mag dan ook niet meer gerookt worden op de buitenterreinen. In de gebouwen was het rookverbod al langer van kracht.

 

De rookfaciliteiten verdwijnen en met borden wordt de rookvrije zone aangegeven. Het rookverbod geldt voor alle rookwaar (dus ook sigarettenvervangers) en voor iedereen: medewerkers, patiënten, bezoekers, leveranciers en alle anderen die op het terrein van het Rode Kruis Ziekenhuis komen. Zo werken we samen naar een rookvrije generatie!

 

Rookstoppoli

Het Rode Kruis Ziekenhuis stimuleert patiënten en collega's zoveel mogelijk om te stoppen met roken en biedt daarbij actief ondersteuning aan met de RKZ Rookstoppoli. "Roken past gewoon niet in een omgeving die dag en nacht bezig is met het verbeteren van de gezondheid. Rokers zijn verslaafd gemaakt en wij willen ze graag helpen hier ervanaf te komen én eraf te blijven. We bieden begeleiding aan, of er kan gekozen worden voor andere middelen die (bewezen) ondersteunen bij het stoppen”, aldus Jaap van den Heuvel, bestuursvoorzitter RKZ.

Paginaopties: