Familie van dokter Hans Ruiter neemt behandelstoelen dagbehandeling oncologie officieel in gebruik

12 april 2017

Vorig jaar heeft de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis een cheque ontvangen van de familie van dokter Hans Ruiter ten behoeve van de aanschaf van behandelstoelen voor de dagbehandeling oncologie.

Na 30 jaar huisarts te zijn geweest, moest dokter Ruiter in april 2016 noodgedwongen afscheid nemen van zijn praktijk. Hij had zelf ervaren hoe het is om kanker te hebben en besloot een actie op te zetten om bij zijn afscheid geld in te zamelen voor speciale behandelstoelen. Helaas is hij zelf nog tijdens de inzamelingsactie overleden, maar zijn familie heeft de actie voortgezet.

 

Afgelopen maanden zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis diverse stoelen uitgeprobeerd door patiënten en personeel. Inmiddels staan er 4 prachtige stoelen op de afdeling. Dankzij bijdragen van de Stichting Roparun en de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis zijn de kamers ook gezelliger gemaakt door nieuw meubilair en mooie fotoplaten aan de wanden. Ook dat was een grote wens van dokter Ruiter.


Dinsdag 11 april zijn de kamers met veel trots in gebruik genomen door de familie van dokter Ruiter.

 

Het ziekenhuis en haar patiënten zijn dokter Ruiter, zijn familie en iedereen die een bijdrage heeft gedaan heel dankbaar.

Paginaopties: