Erkenning van Zilveren Kruis voor prostaatkankernetwerk

6 september

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis maakte vandaag bekend dat het ‘prostaatkankernetwerk’ behoort tot de drie beste aanbieders in ons land van prostaatkankeroperaties. Tot dit netwerk, opgericht in juni jl., behoren Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam UMC, Noordwest Ziekenhuisgroep, MC Slotervaart, MC Zuiderzee, Rode Kruis Ziekenhuis, Andros Mannenkliniek en Ziekenhuis St Jansdal. Ook het Westfriesgasthuis en het Spaarne Gasthuis zijn erbij betrokken.

Door het bundelen van de krachten  gaan meer ervaren chirurgen uit Het Prostaatkankernetwerk opereren in één instelling, het Antoni van Leeuwenhoek. Voor de patiënt betekent dit betere zorg, waardoor de risico’s op complicaties, uitmondend in onder meer incontinentie en erectieproblemen, afnemen. Diagnostiek en nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis.

Het Prostaatkankernetwerk streeft ernaar in 2020 circa 750 operaties per jaar uit te voeren. Hiermee zal het netwerk, op jaarbasis, ongeveer een kwart van de prostaatkankeroperaties in ons land voor haar rekening nemen.

Paginaopties: