Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

#BLIJFTHUIS

Blijft u alstublieft zo veel mogelijk thuis. Kom alleen in noodzakelijke gevallen en met zo min mogelijk mensen naar het ziekenhuis. Kijk voor de meest recente informatie over de maatregelen op de website van de Rijksoverheid.


Voor bezoekers van patiënten

Wij willen het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken. Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 15:00 uur en 16:30 uur bij een patiënt komen. 

 

Uitzonderingen hierop zijn:

 

  • Ouders die bij hun kind zijn
  • Patiënten in kritieke fase
  • Op verzoek van zorgverleners

 

Heeft u een afspraak op een polikliniek? Wij verzoeken u om alleen te komen en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

 

Alle (voorlichtings)bijeenkomsten zijn tot zeker 1 juni geannuleerd. Dit zelfde geldt voor de winkel in de centrale hal. Albron Shop is tot zeker 1 juni gesloten.

Informatie voor patiënten

Tot en met 1 mei 2020 worden alle afspraken in het ziekenhuis aangepast naar een telefonische afspraak als dit medisch mogelijk is. Uitzonderingen zijn spoed en urgente patiënten die door de behandelaar zijn aangewezen om te komen.

 

Gaat uw afspraak op de polikliniek door? Wij verzoeken u om alleen te komen en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

Geplande operaties

Het RKZ heeft besloten om ook een groot deel van niet de spoedeisende operaties tot en met 5 mei 2020 uit te stellen. U wordt hierover geïnformeerd als dit ook uw operatie betreft. Gaat uw geplande operatie wèl door en heeft of krijgt u klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Neem dan contact op met onze operatieplanning. 

Informatie voor zwangeren 

Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Met de gegevens die nu bekend zijn, lijken de gevolgen van een infectie met COVID-19 bij een zwangere vrouw niet anders voor het kind en de moeder dan bij andere infectieziekten die koorts veroorzaken. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft, bijvoorbeeld wat u kunt doen om besmetting te voorkomen, of de baby risico loopt of wat u moet doen als u besmet bent. Voor het antwoord op dit soort vragen verwijzen wij naar de website van RIVM. 

 

Voor meer informatie over het coronavirus, afspraken en bevallen in het RKZ klik hier.

  

Zwangeren informatieavond

De informatieavond over bevallen voor zwangere vrouwen en hun partners is afgelast. De eerstvolgende informatieavond vindt onder voorbehoud plaats op dinsdag 2 juni 2020. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

RKZ Verloskamers

In deze video laten we zien hoe de afdeling verloskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) er uit ziet. 

Nieuwsberichten RKZ

Ook vanuit het RKZ is veel nieuws rondom het nieuwe coronavirus. We hebben al onze nieuwsberichten hieronder in een overzicht gebundeld.  

 

Paginaopties: