Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

Belangrijke informatie in het Arabisch, Engels, Pools en Turks

Aangepaste bezoektijden

Wij willen het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken. Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 19:00 uur en 20:00 uur bij een patiënt komen.

 

Uitzonderingen hierop zijn:

 

  • Patiënten in kritieke fase
  • Op verzoek van zorgverleners

 

Heeft u een afspraak op een polikliniek? Wij verzoeken u om alleen te komen en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

 

Alle (voorlichtings)bijeenkomsten zijn tot zeker 1 september geannuleerd. 

Informatie voor patiënten

Er wordt door onze medewerkers contact met u opgenomen voor een afspraak. Afspraken in het ziekenhuis worden aangepast naar een telefonische afspraak als dit medisch mogelijk is. Heeft uw een afspraak op de polikliniek van het RKZ? Wij verzoeken u om alleen te komen (uitzonderingen in overleg met behandelaar) en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd).   

Belangrijke informatie voor uw bezoek 

Wij vinden het fijn dat wij u weer kunnen ontvangen in het RKZ. Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen. Klik hier voor meer informatie.

Informatie voor zwangeren 

Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Met de gegevens die nu bekend zijn, lijken de gevolgen van een infectie met COVID-19 bij een zwangere vrouw niet anders voor het kind en de moeder dan bij andere infectieziekten die koorts veroorzaken. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft, bijvoorbeeld wat u kunt doen om besmetting te voorkomen, of de baby risico loopt of wat u moet doen als u besmet bent. Voor het antwoord op dit soort vragen verwijzen wij naar de website van RIVM. 

 

Voor meer informatie over het coronavirus, afspraken en bevallen in het RKZ klik hier.

  

Zwangeren informatieavond
Het RKZ heeft besloten de informatieavonden over bevallen voor zwangere vrouwen en hun partners in 2020 te annuleren. Dit houdt in dat er de komende maanden geen informatieavonden zullen plaatsvinden.  

 

Om je ondanks het afgelasten van de zwangeren informatieavond zo goed mogelijk te kunnen informeren, hebben we een aantal video's opgenomen. 

 

Video normale zwangerschap en bevalling

In deze voorlichtingsvideo vertellen we over een normale zwangerschap en bevalling.


Video zwangerschap en bevalling met medische indicatie

In deze voorlichtingsvideo vertellen we over een zwangerschap en bevalling met medische indicatie.

 

Video RKZ Verloskamers

In deze video laten we zien hoe de afdeling verloskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) er uit ziet. 

 

Video over de periode na je bevalling 

Bekijk hier de video over het kraambed.

Veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus

Bekijk hier de veelgestelde vragen. De vragen worden regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. 

Nieuwsberichten RKZ

Ook vanuit het RKZ is veel nieuws rondom het nieuwe coronavirus. We hebben al onze nieuwsberichten hieronder in een overzicht gebundeld.  

 

Paginaopties: