Rode Kruis Ziekenhuis — Medisch Specialistische Zorg

Mei 2019

 
 
Nieuws van het RKZ
 

In dit nummer onder andere:

Zorgdomein: bijlagen meesturen bij digitale verwijzing
Het Acuut Presenterende Oudere Patiënt (APOP)-programma
Kan uw patiënt veilig vliegen?
Melding overlijden patiënt
Verzoek: NAW gegevens in HIS checken
 
   
 
 

Zorgdomein: bijlagen meesturen bij digitale verwijzing

Per heden is het mogelijk voor huisartsen om een bijlage mee te sturen met de digitale verwijzing via ZorgDomein zoals een foto of verslag. 

 
 
   
 
 

Het Acuut Presenterende Oudere Patiënt (APOP)-programma

De Spoed Eisende Hulp start vanaf 1 juli met het APOP screeningsprogamma.
De APOP-screening wordt afgenomen bij alle 70-plussers die de SEH bezoeken en is ontwikkeld om de 70-plusser passende zorg te bieden.

De uitslag van de APOP-screening komt in de huisartsenbrief en geeft u als zorgverlener inzicht in de mate van kwetsbaarheid van uw patiëntenpopulatie. Het biedt u de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met uw patiënt.

In geval van opname vindt altijd nog de verplichte VMS-screening plaats uitgevoerd door afdeling geriatrie. Voor meer informatie verwijzen we u naar het handboek APOP screening: www.APOP.eu.

 
 
   
 
 

Kan uw patiënt veilig vliegen?

Op de longfunctie zijn we gestart met een nieuwe test waarbij we kunnen testen of patiënten met longproblemen veilig kunnen vliegen. 

 
 
   
 
 

Melding overlijden patiënt

Wilt u zo vriendelijk zijn om naast de volledige naam en geboortedatum, ook de datum van overlijden van patiënt te vermelden aan huisartsen@rkz.nl?

 
 
   
 
 

Verzoek: NAW gegevens in HIS checken

Nog regelmatig komt het voor dat NAW-gegevens in de verwijzing niet kloppen. Het betreft dan met name telefoonnummer en adres. Hierdoor kunnen ‘vervelende’ situaties ontstaan. Wilt u zo vriendelijk zijn uw gegevens in HIS up-to-date te houden?  

 
 
   
 
 

Brandwondencentrum Beverwijk al 45 jaar lang een begrip in binnen- en buitenland.

Op 26 april 1974 is het alweer 45 jaar geleden dat chirurg en uroloog R. Hermans en anesthesist R. Spijker het Brandwondencentrum Beverwijk oprichtten. Ter gelegenheid hiervan was er in het Atrium een fototentoonstelling van Jan van Beynhem over mensen met littekens. De foto’s stralen trots, karakter en schoonheid uit.

 
 
   
 
 

Save the Date: 21 november 2019 Kennemer Convergentie

De jaarlijkse Kennemer Convergentie staat gepland op donderdag 21 november 2019. Locatie: Landgoed Duin en Kruidberg. Nadere details volgen nog.

 
 
   
 
 

Nu online te beluisteren: het boek 'Nederland stopt! Met roken!'

Het boek 'Nederland stopt! Met roken', geschreven door longartsen Dekker en De Kanter is nu online te beluisteren op de website en ook te koop in de winkel van het Rode Kruis Ziekenhuis, in de boekhandel of via de website http://www.nederlandstopt.nu/.

 
 
   
 
 

Tinnitus: ik hoor wat jij niet hoort, 24 uur per dag

Donderdag 18 april 2019 organiseerden Stichting Hoormij en het RKZ een bijeenkomst over oorsuizen (tinnitus) in het RKZ. 

De ervaring leert dat tinnitus, net als bij andere lichamelijke klachten, wordt beleefd vanuit een voortdurende wisselwerking van lichaam en geest.
Meer informatie over tinnitus is te vinden op https://www.stichtinghoormij.nl/

 
 
   
 
 

Verwijzerspagina website RKZ

Bovenstaande items zijn ingekorte berichten van de nieuwspagina voor verwijzers op de RKZ website. Wilt u het hele bericht lezen? Klik dan hier en log in met inlog 'verwijzer'  en wachtwoord 'blauw13'. 

 
 
   
 
 
     
  © Rode Kruis Ziekenhuis: www.rkz.nl Facebook YouTube Twitter LinkedIn Instagram Volg ons