Rode Kruis Ziekenhuis — Medisch Specialistische Zorg

Juni 2019

 
 
Nieuws van het RKZ
 

In dit nummer onder andere:

Nieuws: het Acuut Presenterende Oudere Patiënt-programma in het RKZ
Nieuws: veilig vliegen
Zorgdomein: bijlagen meesturen bij digitale verwijzing
Spataderpoli
Speciaal voor ouderen
 
   
 
 

Nieuws: het Acuut Presenterende Oudere Patiënt-programma in het RKZ

Met het oog op de verdere vergrijzing van onze samenleving en de toename om langer thuis te moeten wonen, is de verwachting dat de zorgvraag van ouderen op de SEH de komende jaren blijven toenemen.

De Spoed Eisende Hulp start vanaf 1 juli met het APOP screeningsprogamma. Het APOP-screeningsprogramma is ontwikkeld om de 70-plusser die de SEH bezoeken passende zorg te bieden. Door middel van 9 vragen wordt het risico op functionele achteruitgang en/of mortaliteit en aanwezigheid van cognitieve stoornissen vastgesteld.

 
 
   
 
 

Nieuws: veilig vliegen

De afdeling Longfunctie is gestart met een nieuwe test waarbij we kunnen testen of patiënten met longproblemen veilig kunnen vliegen. 

 
 
   
 
 

Zorgdomein: bijlagen meesturen bij digitale verwijzing

Sinds kort is het mogelijk voor huisartsen om een bijlage mee te sturen met de digitale verwijzing via ZorgDomein zoals een foto of verslag. 

 
 
   
 
   

Spataderpoli

De ClariVeinmethode: sneller en minder pijnlijk dan andere methoden. 

 
 
   
 
   

Speciaal voor ouderen

De geheugenpoli, de valpoli en het polyfarmacie-spreekuur.

 
 
   
 
 

Bericht van Jaap van den Heuvel

Sommigen van u hebben wellicht gehoord dat ik sinds kort ook als patiënt in het RKZ rondloop. Het is gebleken dat ik een forse bloedarmoede heb. Die werd mogelijk veroorzaakt door een tumor in mijn borst. Daar ben ik 31 mei aan geopereerd en de ingreep is goed verlopen en ik ben nu aan het herstellen. Mijn werk wordt tijdelijk waargenomen door Kees Broekman, één van de zorgmanagers. Ik verwacht hiermee de continuïteit voldoende gewaarborgd te hebben en jullie worden op de hoogte gehouden over eventuele verdere ontwikkelingen.

 
 
   
 
   

Agenda: Open Huis RKZ

12 oktober 2019

 
 
   
 
 

Verwijzerspagina website RKZ

Bovenstaande items zijn ingekorte berichten van de nieuwspagina voor verwijzers op de RKZ website. Wilt u het hele bericht lezen? Klik dan hier en log in met inlog 'verwijzer'  en wachtwoord 'blauw13'. 

 
 
   
 
 
     
  © Rode Kruis Ziekenhuis: www.rkz.nl Facebook YouTube Twitter LinkedIn Instagram Volg ons