Informatie voor patiënten

← terug 

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing naar het Rode Kruis Ziekenhuis? Wij nemen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. U hoeft het ziekenhuis niet zelf te bellen. Met uitzondering van de afdeling Radiologie, voor deze afdeling maakt u zelf een afspraak via telefoonnummer 0251-265670.

Welkom in het Rode Kruis Ziekenhuis

Belangrijke informatie voor uw bezoek
Wij vinden het fijn dat wij u (weer) kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen. We ontvangen minder patiënten en bezoekers tegelijk. Zo organiseren we meer bewegingsruimte in de gangen, liften en wachtkamers en beperken we het aantal mensen in ons ziekenhuis tot het noodzakelijke.

Belangrijke maatregelen
Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn, diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken we u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren.

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende:

  • Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Ouders van een kind en patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben kunnen mee komen. Het is ook mogelijk dat de arts of verpleging een begeleider adviseert.
  • Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het RKZ. Liefst tot vijf minuten voor de afgesproken tijd. Natuurlijk afhankelijk van uw mobiliteit.
  • U wordt voor de ingang van het RKZ opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in, maar wacht op de instructies van de medewerker.
  • Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij hiervoor aanbieden.
  • De 1,5-meter-regel wordt waar mogelijk nageleefd. Dit betekent dat er een beperkt aantal zitplaatsen in de ontvangstruimtes zal zijn. Bent u slecht ter been, dan kan het zijn dat wij iemand anders verzoeken zijn of haar plaats aan u af te staan.
  • Een medewerker beoordeelt of het gebruik van een mondmasker voor u nodig is. Sommige medewerkers zullen deze dragen als dit van belang is voor uw en hun eigen bescherming.
  • De looproute in het RKZ is gewijzigd. De hoofdingang blijft de hoofdingang, maar het RKZ wordt via een andere uitgang weer verlaten. Dit wordt aangegeven met borden en pijlen.
  • Onze medewerkers stellen mogelijk meer vragen dan u gewend bent. Dit is om het risico op een corona infectie te bepalen.
  • Voor uw en onze bescherming dragen behandelaars soms extra persoonlijke bescherming.

Wij vertrouwen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Poliklinieken Rode Kruis Ziekenhuis

Bovenstaande informatie liever rustig nog een keer lezen of uitprinten? Klik op onderstaand document.

 20200914 Brief patienten RKZ

Meer nieuws

Welkom op onze nieuwe website!

In de afgelopen maanden is, naast alle aandacht voor het coronavirus en de gevolgen daarvan voor ons ziekenhuis, hard gewerkt aan onze nieuwe website. We hebben goed gekeken naar de meest bezochte pagina’s, de voor u belangrijke informatie, de leesbaarheid van de...

Lees meer

Mijn.RKZ.nl tijdelijk niet beschikbaar

Op donderdag 10 september tussen 12:00 en 12:30 uur vindt er onderhoud plaats aan het patiëntenportaal Mijn.RKZ.nl. Hierdoor is het portaal tijdelijk niet beschikbaar. Excuses voor het ongemak! Meer nieuws

Lees meer
Tracking-ID UA-6990976-18