Informatie voor patiënten

← terug 

Let op: Vanaf 2 oktober 2020 is het dragen van een neusmondmasker in het RKZ verplicht
Wearing a face mask is compulsory in our hospital

ارتداء كمامة الأنف إجباري هنا

Lees alles over het dragen van een mondkapjes in ons ziekenhuis op deze pagina.

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing naar het Rode Kruis Ziekenhuis? Wij nemen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. U hoeft het ziekenhuis niet zelf te bellen. Met uitzondering van de afdeling Radiologie, voor deze afdeling maakt u zelf een afspraak via telefoonnummer 0251-265670.

Welkom in het Rode Kruis Ziekenhuis

Belangrijke informatie voor uw bezoek 
Wij vinden het fijn dat wij u (weer) kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen. We ontvangen minder patiënten en bezoekers tegelijk. Zo organiseren we meer bewegingsruimte in de gangen, liften en wachtkamers en beperken we het aantal mensen in ons ziekenhuis tot het noodzakelijke.

Belangrijke maatregelen
Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn, diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken we u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren.

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende: 

  • Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben, kunnen een begeleider meenemen. Het is ook mogelijk dat de arts of verpleging een begeleider adviseert. Deze begeleider heeft een blauwe kaart nodig, die u via uw zorgverlener in het RKZ aanvraagt. Heeft uw kind een afspraak op de polikliniek? Dan mag er één ouder/verzorger mee naar binnen. Hiervoor is geen blauwe kaart nodig.
  • Voorafgaand aan uw bezoek vult u de corona vragenlijst in op onze website.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij uw bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. U draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje.
  • Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het RKZ. Liefst tot vijf minuten voor de afgesproken tijd. Natuurlijk afhankelijk van uw mobiliteit.
  • U wordt voor de ingang van het RKZ opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in, maar wacht op de instructies van de medewerker.
  • Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij hiervoor aanbieden.
  • De 1,5-meter-regel wordt waar mogelijk nageleefd. Dit betekent dat er een beperkt aantal zitplaatsen in de ontvangstruimtes zal zijn. Bent u slecht ter been, dan kan het zijn dat wij iemand anders verzoeken zijn of haar plaats aan u af te staan.
  • De looproute in het RKZ is gewijzigd. De hoofdingang blijft de hoofdingang, maar het RKZ wordt via een andere uitgang weer verlaten. Dit wordt aangegeven met borden en pijlen.
  • Onze medewerkers stellen mogelijk meer vragen dan u gewend bent. Dit is om het risico op een corona infectie te bepalen.
  • Voor uw en onze bescherming dragen onze medewerkers persoonlijke bescherming.

Wij vertrouwen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Poliklinieken Rode Kruis Ziekenhuis

Bovenstaande informatie liever rustig nog een keer lezen of uitprinten? Klik op onderstaand document.

20201008 Brief patienten RKZ

Meer nieuws

Jaap van den Heuvel verlaat RKZ

In goed overleg met de Raad van Commissarissen heeft Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur besloten eind december 2020 het RKZ te gaan verlaten. Door zijn ziekte heeft hij het laatste jaar geen continuïteit meer kunnen bieden in het bestuur van het RKZ....

Lees meer

Mark de Jong in Raad van Commissarissen RKZ

Vanaf 1 oktober jl. maakt Mark de Jong deel uit van de Raad van Commissarissen van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ). Rob Becker, voorzitter rvc: ‘Naast een aantal toezichthoudende functies (Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland, Kennemerhart) is Mark de...

Lees meer

Ziekenhuis in? Mondkapje op!

Vanaf vrijdag 2 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht bij het bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar.  U draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje. Deze maatregel volgt op een...

Lees meer