Informatie voor bezoekers 

← terug 

Het dragen van een neusmondmasker in het RKZ is verplicht.
Wearing a face mask is compulsory in our hospital.

ارتداء كمامة الأنف إجباري هنا

Wij willen het ‘verkeer’ van personen in ons ziekenhuis waar mogelijk beperken. Zo kunnen wij het beste de 1,5 meter afstand bewaken.

Ons bezoekuur is van 18:00 uur tot 20:00 uur. 

Tijdens het bezoekuur mag er één bezoeker -maximaal een uur- één patiënt bezoeken. Bent u met twee bezoekers? Dan vragen wij u buiten het ziekenhuis te wisselen. Meer dan twee bezoekers tijdens het bezoekuur is niet toegestaan. 

Bezoekers covidpatiënten: per patiënt per dag één bezoeker voor maximaal één uur. U spreekt met de verpleegkundige af op welk tijdstip dit bezoek kan plaatsvinden. Op het afgesproken tijdstip kunt u zich melden bij de receptie. 

Uitzonderingen: 

 • Patiënten in kritieke fase
 • Op verzoek van zorgverleners
 • Voor de kinderafdeling geldt:

  • Op de couveuse afdeling mogen twee ouders komen en geen overige bezoek;
  • Op de kinderafdeling mogen twee ouders/verzorgenden komen en geen overig bezoek;
  • Bij dagbehandeling en polikliniekbezoek mag één ouder meekomen.
 • In de brief (Informatie Coronavirus) leest u alle informatie als uw kind is opgenomen op de Kinderafdeling. Let op: het gaat om twee pagina’s, één voor kinderen mét Corona(verdenking) en één voor kinderen zonder Corona(verdenking).   

Begeleiding op de spoedeisende hulp:

 • Maximaal één begeleider per patiënt
 • Bij kinderen mogen beide ouders

Belangrijke informatie in het Arabisch en Engels

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we u naar Rijksoverheid.nl.

U vindt hier informatie over de maatregelen in het Engels, Arabisch, Spaans, Pools, Turks, Papiamento en Papiamentu, Duits en Frans. 

Meer nieuws

Storing

Helaas is er een momenteel (16:45 uur) sprake van een ICT-storing. Hierdoor heeft het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een tijdelijke opnamestop. Naar verwachting is de storing rond 20:00 uur vandaag verholpen.  Het RKZ is bereikbaar via het algemene telefoonnummer:...

Lees meer

‘Met telemonitoring kun je veel beter op maat begeleiden’

COPD-patiënten via telemonitoring intensief en op maat begeleiden, levert minder exacerbaties op en meer kwaliteit van leven. Dat je daarbij een paar strubbelingen moet overwinnen, is onvermijdelijk, vindt RKZ-longarts Erik Kapteijns. ‘Het zijn uiteindelijk de...

Lees meer

Stoppen met roken sprookje: Er was eens een slimme specialist…

Het is ontzettend moeilijk voor rokers om alleen te stoppen. Maar het is best makkelijk om rokers te helpen stoppen, vertellen zorgverleners in deze video. Verantwoordelijkheid bij de specialistMedisch specialisten worden vaak geconfronteerd met de gevolgen van roken....

Lees meer