Juniorkamer IJmond spaart 25.000 euro voor ouderkamer RKZ

2 september 2010

juniorkamer

Met een kookboek en een spinningmarathon hebben ondernemers van de Juniorkamer IJmond het afgelopen jaar maar liefst € 25.000 opgehaald voor de Kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis. Het geld is bestemd voor de inrichting van een ouderkamer, met vele ontspanningsmogelijkheden voor ouders en kinderen.

De Juniorkamer IJmond bestaat uit jonge ondernemers tot 40 jaar uit onze regio.

Een van hun activiteiten is inzetten voor een goed doel in de omgeving.

 

Foto: leden van de Juniorkamer presenteren de cheque.

Goed besteed! 

Dirk Jan van Zuidam, kinderarts: " Het is fantastisch dat we dit bedrag ter beschikking krijgen om de ouderkamer te kunnen realiseren! Ons concept 'gezinsgerichte zorg\', waarbij ouders ook heel actief betrokken worden bij de zorg voor hun kind, is niet altijd even makkelijk.

 

Sommige kinderen, zoals patiëntjes met brandwonden of een te vroeg geboren baby, blijven langdurig bij ons, soms wel twee maanden. Een plek waar je dan als ouder even kunt ontspannen, kopje koffie drinken, praten met andere ouders of even wat werken op de laptop, is dan eigenlijk een must, anders is het wel erg zwaar.

 

Het realiseren van zo'n ruimte is natuurlijk een taak van het ziekenhuis, maar een beetje fatsoenlijke sfeer maken, leuke gordijnen, knap bankstel, TV/DVD, netwerkaansluiting, tja, daar kunnen we het geld heel goed voor gebruiken.

 

Dank dus aan de Juniorkamer, we gaan een fantastische ouderkamer maken! En mocht er geld overblijven, dan overleggen we met ze of we dat mogen gebruiken voor iets anders. Het zal in ieder geval goed besteed worden!"

Paginaopties: