Spataderpoli

Balienummer
Balie E, wachtruimte E14
Contact
Telefoon: 0251-265162. Bereikbaar tussen 8.30-12.00 en 13.00-16.30 uur.
Wachttijd polikliniek
11 kalenderdagen
Dit is het aantal dagen vanaf het moment dat u een afspraak maakt, tot het moment dat u terecht kunt op de polikliniek. (peildatum: 21-07-2020)

Wat zijn spataderen?

Kort gezegd: spataderen zijn aderen die te wijd zijn geworden. Maar het probleem is complexer dan dat. Er zijn verschillende soorten spataderen, verschillende oorzaken. Mensen hebben er in meer of mindere mate last van en de soort behandeling hangt weer af van de oorzaak. 

Folder / Video

In de folder 'De behandeling van spataderen' vindt u uitgebreid antwoord op vragen als: wat zijn spataderen? Wat merk ik ervan? En vooral: wat houdt de behandeling in bij de Spataderenpoli van het Rode Kruis Ziekenhuis.

 

Wat komt er kijken bij een ingreep aan spataderen? Bekijk de video 'Een spataderoperatie in het RKZ'.  

Afspraak bij de Spataderpoli 

Onderzoek en diagnose in één ochtend.  

Het spataderspreekuur is op maandagochtend. Tijdens uw eerste afspraak bij de spataderpoli krijgt u, naast een intake gesprek en lichamelijk onderzoek door de medisch specialist (dermatoloog en/of vaatchirurg), direct een echo onderzoek. Daarna volgt de diagnose met een eventueel behandelvoorstel. In sommige gevallen kan op dezelfde dag ook nog de behandeling plaatsvinden. In ieder geval krijgt u een afspraak voor de behandeling mee naar huis.

 

Allereerst komt u bij de medisch specialist. Hij/zij neemt met u het vragenformulier door dat u thuis al heeft ingevuld. U krijgt dit formulier na het maken van de afspraak toegestuurd.

 

Daarna onderzoekt de medisch specialist uw benen en wordt aansluitend in de meeste gevallen een duplex gemaakt. Een combinatie van een echo (inwendige foto) van de bloedvaten en geluidsweergave waarmee de stroomrichting van het bloed kan worden bepaald.

 

Ongeveer een uur daarna bepreekt de medisch specialist met u de diagnose en het behandeladvies. U krijgt een datum voor een afspraak voor de behandeling mee, of als het mogelijk is wordt u dezelfde dag nog behandeld.  

 

De clariveinmethode

De medisch specialisten van de spataderpoli werken met een relatief nieuwe behandelmethode voor spataderen: de clarivein-methode. Deze methode is sneller en minder pijnlijk dan andere methoden. Lees verder

 

Meer informatie over de gang van zaken op de Spataderpoli leest u in de folder

'De Spataderpoli en de behandeling van spataderen' 

Steunkousen nodig?

Adviseert uw specialist steunkousen? Op onze website vindt u adressen in de buurt waar u steunkousen kunt laten aanmeten. Lees verder 

Verhinderd?  

Bent u op de afgesproken tijd verhinderd? Neem dan contact op met de poli. De medewerkers maken dan een nieuwe afspraak met u. 

Route

Balie E en wachtruimte E14 vindt u op de 1e etage van het ziekenhuis. 

Contact buiten kantooruren en in het weekend

Met vragen / problemen kunt u in het weekend en buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost of Spoedeisende Eerste Hulp (SEH).

 

Paginaopties: