Eten en drinken

Goede voeding is erg belangrijk voor de genezing van de brandwonden. De kinderafdeling verzorgt de maaltijden voor de kinderen. Ouders die bij hun kind blijven slapen, krijgen van het ziekenhuis een ontbijt. Voor het overige moeten de ouders zelf zorgen. Op de afdeling zijn hiervoor een koelkast en een magnetron aanwezig.

 

Ouders kunnen ook een pasje aanvragen, waarmee ze de maaltijd in het restaurant kunnen betalen. In het restaurant kunnen zij het pasje opwaarderen met eigen geld. Het restaurant is alleen tussen de middag open (11.30-13.30). Een aantal keren per dag komen voedingsassistentes op de afdeling langs met drinken.

 

Heeft een kind een dieet? Dan horen we dat graag van de ouders. Dit geldt ook voor dieetwensen vanuit geloofsovertuiging. Wij houden daar natuurlijk rekening mee.

Wanneer een kind mag eten en drinken, mogen er ook levensmiddelen van huis uit mee worden genomen. Dit moet wel even worden overlegt met de verpleegkundigen op de afdeling.

Topsport

Van brandwonden genezen is topsport. Het lichaam moet veel presteren om van brandwonden te genezen. De vergelijking met topsport is dan ook op zijn plaats. Een topsporter eet en drinkt veel om langdurig en intensief te kunnen bewegen. Een kind moet al veel eten en drinken om te groeien. Een kind met brandwonden heeft dus extra voeding nodig om goed te kunnen herstellen. 

Paginaopties: