Eerste Hulp-Huisartsenpost

Wie belt u wanneer?

In levensbedreigende gevallen belt u ALTIJD 112.

Zowel tijdens als buiten kantooruren.

Tijdens kantooruren

Tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag 9-17 uur): Bestaan uw klachten al langer, dan raadpleegt u als dat kan eerst uw eigen huisarts of de dienstdoende huisarts. Ook als u langer bestaande klachten heeft, waarvoor u al bij de huisarts bent geweest, is het verstandig eerst de huisarts te raadplegen.

Buiten kantooruren: Huisartsenpost 

Buiten kantooruren: Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of maandag, dan belt u eerst met de Huisartsenpost:  0251 - 265265.
De Huisartsenpost bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuis (na de receptie naar links, bij het winkeltje linksaf en doorlopen tot de liften. De huisartsenpost bevindt zich tegenover de liften).

Spoedeisende Eerste Hulp

De Spoedeisende Eerste Hulp van het RKZ is 24 uur per dag open en bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuis. Een deel van de patiënten wordt met de ambulance binnengebracht, maar de meeste mensen komen via de huisarts of huisartsenpost en sommigen op eigen gelegenheid. 

Kosten

SEH wél eigen risico: de kosten voor een bezoek aan de SEH betaalt u uit het bedrag voor eigen risico van uw zorgverzekering.

Huisartsenpost geen eigen risico: een bezoek aan de huisarts en huisartsenpost  wordt vergoed uit de basisverzekering, dit hoeft u niet te betalen uit het eigen risico van de uw zorgverzekering.