'Daarom ben ik verpleegkundige in het RKZ'

 

"Het is heel bijzondere zorg. Van zwaar tot heftig. Mooi en dankbaar."

 

"Als ik mensen net dat kan geven wat ze nodig hebben, dat vind ik het mooiste aan mijn vak."

 

Zomaar twee uitspraken van verpleegkundigen die werken in het RKZ. Op verschillende afdelingen, maar met dezelfde bevlogenheid en onvermoeibare inzet.

Word jij onze nieuwe collega?

De verpleegkundigen van het RKZ zijn dringend op zoek naar nieuwe collega's. Elke week plaatst het Noordhollands Dagblad een nieuw verhaal van een RKZ-verpleegkundige in de reeks 'Handen aan het bed'. Ter inspiratie. Word jij hun nieuwe collega?

Trotse RKZ-verpleegkundigen aan het woord

Portretten uit het Noordhollands Dagblad (2017).

’Zo blij dat u er was vandaag’
Vanaf haar 18e loopt Martine rond in het Rode Kruis Ziekenhuis. Als leerling binnenkomend op de afdeling orthopedie zag ze haar eerste patiënt. Eenmaal gediplomeerd belandde ze in 2002 op A1 Intern. „De Long- en Maag-Darm-Lever-afdeling waren toen nog samen. Je kreeg de kans om je te specialiseren en ik koos voor MDL.” Samen met een collega zette ze in 2005 een MDL-poli op. Lees hier het verhaal van Martine Maasland in het Noordhollands Dagblad.

’Het werk geeft ons energie’

„Het mooie vind ik dat, specifiek in het Brandwondencentrum, wij nog steeds zorg kunnen leveren en daarbij zorgvuldig kunnen zijn. Met persoonlijke aandacht voor de patiënt. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat ik de patiënt actief betrek bij de zorg. Ik denk dat dat in deze tijd op veel afdelingen niet meevalt", meent Brigit. Lees hier het verhaal van de zussen Brigit en Sigrid.

'Pittig dingetje, die Sylvana'
Drie jaar geleden raakten Rita en Sylvana achter het ziekenhuis onverwachts in gesprek en het klikte. Sinds anderhalf jaar is er een mooie vriendschap. Rita werkt op de polikliniek klinische verrichtingen: "Op onze afdeling is iedereen blij om bij ons te komen". Sylvana heeft op verschillende afdelingen gewerkt voor ze op de gipskamer kwam: "Ik heb hier veel kansen gekregen én gegrepen. Ik zit nog steeds niet in een routine." Lees hier het verhaal van de vriendinnen Rita en Sylvana.

''Willen helpen is diep verankerd''

Mensen willen helpen, iets voor ze betekenen. Dat heeft er altijd ingezeten bij Hassan Alhamami, Algemeen IC/brandwondenverpleegkundige. Lees hier het verhaal van Hassan.

''Complexe zorg houdt je scherp''
Leslie Bruin en Manja Elbers, transferverpleegkundigen, zijn naast collega’s vriendinnen. Ze kenden elkaar al van de kliniek, maar sinds ze op dezelfde afdeling werken is hun vriendschap gegroeid. Lees hier het verhaal van Leslie en Manja.

"Mooi, zinvol en uitdagend werk"

Els Kuiper werkt al jaren als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp van het RKZ. Met veel plezier:  "Het is mooi, zinvol en uitdagend werk. Je moet wel aanpakken!". Lees hier het verhaal van Els.

"Ik miste het contact met patiënten"

David van Lente werkt nog geen jaar als verpleegkundige in het RKZ en voelt zich er al prima op zijn plek. Hij zou alleen graag zien dat hij wat meer mannelijke collega's kreeg.. Lees het verhaal van David

''Met beide benen op de grond''
,,Van pasgeborenen tot achttienjarigen, allemaal komen deze patiënten op de kinderafdeling terecht en dat maakt mijn werk erg bijzonder’’, vindt Saskia Schrijver (26) uit Purmerend. Ze werkt bijna twee jaar op de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Lees hier het verhaal van Saskia.

''Op eigen benen in de zusterflat''
,,Ik was een typische tiener die nergens zin in heeft’’, zegt Jessie Weehuizen uit Heerhugowaard. ,,Mijn moeder was het op een gegeven moment zo zat dat ze me de deur uit stuurde met de boodschap: Jij gaat solliciteren in de thuiszorg en je komt niet terug voordat je een baan hebt.’’ Lees hier het verhaal van Jessie.

''Verhuisd voor mijn droombaan''
Voor haar droombaan verhuisde Rianne Thissen april 2014 van Kerkrade naar Haarlem en vervolgens naar Beverwijk en Heemskerk. Ze wil later een baan in het Brandwondencentrum. Lees hier het verhaal van Rianne.

''Je kunt hier alle kanten op''

Dochter Wendy Hofland en moeder Marjoke Dekker werken beide als verpleegkundigen in het RKZ. Wendy wilde niets liever als kind, door de verhalen van haar moeder. Marjoke vindt het werk nog steeds onveranderd leuk. Lees hun enthousiaste verhaal.

"Laat mij maar 'zuster' zijn"

Edwin Both werkt al meer dan 30 jaar in het RKZ, waarvan 8 jaar op de Spoedeisende Hulp. Hij houdt van de dynamiek, het onverwachte en de korte lijntjes in het team. Lees zijn verhaal

"Heel bijzonder, iedere keer een nieuw leven"
Bijna zat ze bij de marine: Tessa Breed, obstetrie (zwangerschap, kraam en gynaecologie) verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis.  Lees haar verhaal

"We krikken elkaar op"

Ingrid Schol werkt al 18 jaar als Intensive Care-verpleegkundige bij het RKZ-Brandwondencentrum. Moeilijk werk? Ja ook, maar: "We lachen ook veel, onderling en met de patiënten." Het verhaal van Ingrid

"Geven wat mensen nodig hebben"

Linda Stengs is verpleegkundig specialist in het Borstcentrum van het RKZ.  „Op de poli doen we hetzelfde als de chirurg, behalve opereren. Je hebt een belangrijke rol in het behandelproces”. Het verhaal van Linda

"Dubai kaapt onze verpleegkundigen weg"

Afdelingsleiders Zorg Grieteke Fijnheer (Acute Opname) en Marko Wentzel (IC en Brandwondencentrum) hebben soms de grootste moeite om de bezetting met verpleegkundigen rond te krijgen. Hun verhaal

"Kom gewoon lekker bij ons werken"

Verpleegkundigen Sylvia van der Matten en Elles Klaver begroeten je graag als collega: ''Het werk is uitdagend, de sfeer is goed en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Kom gewoon lekker bij ons werken" Lees verder