Snelle diagnose, vaste gezichten

In de nieuwe borstkliniek werken de multidisciplinaire behandelteams van de Noordwest Ziekenhuisgroep en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk samen om hoogwaardige borstkankerzorg te kunnen bieden voor de gehele regio Noord-Holland Noord.

 

Op drie locaties in de regio, in Alkmaar, Beverwijk en Den Helder, is er een fysieke polikliniek waar patienten alle nodige onderzoeken kunnen ondergaan die nodig zijn voor een diagnose. Door de bundeling van expertise en de organisatie op de poliklinieken is een snelle diagnose mogelijk waardoor u niet lang in onzekerheid hoeft te zijn. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose vinden vaak binnen een dag plaats; op de tweede of derde dag volgt dan het behandelplan.

Behandelteam

Ook voor de behandeling en de nazorg kunt u terecht op de polikliniek. Daar ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten, dat geeft vertrouwen. De medisch specialist die het diagnosegesprek voert, blijft uw behandelaar in het verdere traject. Daarnaast heeft u een vaste vertrouwenspersoon die op de hoogte is van uw situatie en bij u altijd terecht kunt met vragen.

 

In de poliklinieken werken alle professionals samen die betrokken zijn bij de behandeling van borstaandoeningen. Naast de mammachirurg en de internist-oncoloog zijn dat een verpleegkundig specialist, gespecialiseerde mammacare verpleegkundigen, radiologen, plastisch chirurgen, radiotherapeuten, pathologen en nucleair geneeskundigen.

 

Klik hier voor een overzicht van de specialisten en behandeleren die u kunt tegenkomen in het Borstcentrum. Klik op de naam van de desbetreffende specialist en/of behandelaar voor meer informatie. 

Paginaopties: