Bezoeker

Vrijwel iedere patiënt vindt het prettig bezoek te ontvangen. Een goed contact met vrienden en familie kan een bijdrage leveren aan een spoedig herstel.

 

Wilt u een kennis of familielid in het Rode Kruis Ziekenhuis een bezoek brengen? Hier vindt u de regels en tips voor een prettig bezoek aan het RKZ. 

Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

Wij willen het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken. Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 15:00 uur en 16:30 uur bij een patiënt komen.  

 

Uitzonderingen hierop zijn:

 

 • Ouders die bij hun kind zijn
 • Patiënten in kritieke fase
 • Op verzoek van zorgverleners

 

Alle (voorlichtings)bijeenkomsten zijn tot zeker 1 september geannuleerd. 

Informatie voor patiënten

Er wordt door onze medewerkers contact met u opgenomen voor een afspraak. Afspraken in het ziekenhuis worden aangepast naar een telefonische afspraak als dit medisch mogelijk is. Heeft uw een afspraak op de polikliniek van het RKZ? Wij verzoeken u om alleen te komen (uitzonderingen in overleg met behandelaar) en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

 

Kom zoveel mogelijk alleen en op de afgesproken tijd naar uw afspraak. Zo zijn er zo min mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis aanwezig en lopen we elkaar niet in de weg.

Geplande operaties

Het RKZ heeft besloten om ook een groot deel van niet de spoedeisende operaties tot en met 11 mei 2020 uit te stellen. U wordt hierover geïnformeerd als dit ook uw operatie betreft. Gaat uw geplande operatie wèl door en heeft of krijgt u klachten van neusverkoudheid, hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn, diarree, oogontsteking, reukverlies of smaakverlies? Neem dan contact op met onze operatieplanning.

Informatie voor zwangeren

Voor meer informatie over het coronavirus, afspraken en bevallen in het RKZ klik hier.

Welkom in het Rode Kruis Ziekenhuis

Belangrijke informatie voor uw bezoek

Wij vinden het fijn dat wij u weer kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen.

 

Belangrijke maatregelen

Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn,  diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken we u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren.

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • U wordt buiten opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in maar wacht op de instructies van de medewerker.
 • Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij  hiervoor aanbieden.
 • De 1,5-meter-regelwordt waar mogelijk nageleefd. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal zitplaatsen in de ontvangstruimtes zal zijn. Bent u slecht ter been, dan kan het zijn dat wij iemand anders verzoeken zijn of haar plaats aan u af te staan.
 • Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Natuurlijk kunnen ouders van een kind en patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben mee komen. Het is ook mogelijk dat de arts of verpleging om een begeleider adviseert.  
 • Een medewerker beoordeelt of het gebruik van een mondmasker voor u nodig is. Sommige medewerkers zullen deze dragen als dit van belang is voor uw en hun eigen bescherming.
 • De looproute in het RKZis gewijzigd. De hoofdingang blijft de hoofdingang, maar het RKZ wordt via een andere uitgang weer verlaten. Dit wordt aangegeven met borden en pijlen.
 • Onze medewerkers stellen mogelijk meer vragen dan u gewend bent. Dit is om het risico op een corona infectie te bepalen.
 • Voor uw en onze bescherming dragen behandelaars soms extra persoonlijke bescherming.
 • We gaan minder patiënten tegelijk ontvangen. Dit doen wij om zoveel mogelijk ruimte in de wachtkamers te organiseren en het ‘verkeer’ in het ziekenhuis tot het noodzakelijke te beperken.
 • Het maken van een vervolgafspraak zal gebeuren in de behandelkamers, bij de polikliniekbalie of telefonisch.

 

Tenslotte

Mocht blijken dat het aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames landelijk weer stijgt, kan het besluit komen om de ziekenhuizen weer te sluiten voor niet spoedbehandelingen. Als dit gebeurt, informeren wij u natuurlijk direct. Houd daarom ook onze website en Facebookpagina goed in de gaten. Indien u vragen heeft over uw polikliniek bezoek belt u dan gerust met desbetreffende poli.

 

Met vriendelijke groet,

Poliklinieken Rode Kruis Ziekenhuis

 

Belangrijke informatie voor uw bezoek

Paginaopties: