Bezoeker

Aangepaste bezoektijden

Wij willen het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken. Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 19:00 uur en 20:00 uur bij een patiënt komen. 

 

Uitzonderingen hierop zijn:

 

  • Patiënten in kritieke fase
  • Op verzoek van zorgverleners

 

Alle (voorlichtings)bijeenkomsten zijn tot zeker 1 september geannuleerd. 

Informatie voor patiënten

Er wordt door onze medewerkers contact met u opgenomen voor een afspraak. Afspraken in het ziekenhuis worden aangepast naar een telefonische afspraak als dit medisch mogelijk is. Heeft uw een afspraak op de polikliniek van het RKZ? Wij verzoeken u om alleen te komen (uitzonderingen in overleg met behandelaar) en zeker geen kinderen mee te nemen (poli Kindergeneeskunde uitgezonderd). 

 

Kom zoveel mogelijk alleen en op de afgesproken tijd naar uw afspraak. Zo zijn er zo min mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis aanwezig en lopen we elkaar niet in de weg.

Informatie voor zwangeren

Voor meer informatie over het coronavirus, afspraken en bevallen in het RKZ klik hier.

Belangrijke informatie voor uw bezoek

Welkom in het Rode Kruis Ziekenhuis

Wij vinden het fijn dat wij u weer kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen.  We ontvangen ook minder patiënten en bezoek tegelijk. Zo organiseren we meer bewegingsruimte in de gangen, liften en wachtkamers en beperken we het aantal mensen in het ziekenhuis tot het noodzakelijke.

 

Symptomen coronavirus

Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn,  diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken we u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren.

 

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende:

 

Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Ouders van een kind en patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben kunnen mee komen. Het is mogelijk dat de arts of verpleging om een begeleider adviseert.    

 

Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het RKZ. Het liefst gewoon op de afgesproken tijd en anders maximaal vijf minuten van te voren.

 

U wordt voor de ingang van het RKZ opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in maar wacht op de instructies van de medewerker. 

 

Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij  hiervoor aanbieden. 

 

De 1,5-meter-regel wordt waar mogelijk nageleefd. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal zitplaatsen in de ontvangstruimtes zal zijn. Bent u slecht ter been, dan kan het zijn dat wij iemand anders verzoeken zijn of haar plaats aan u af te staan.

 

Een medewerker beoordeelt of het gebruik van een mondmasker voor u nodig is. Sommige medewerkers zullen deze dragen als dit van belang is voor uw en hun eigen bescherming.

 

De looproute in het RKZ is gewijzigd. De hoofdingang blijft de hoofdingang, maar het RKZ wordt via een andere uitgang weer verlaten. Dit wordt aangegeven met borden en pijlen.

 

Onze medewerkers stellen mogelijk meer vragen dan u gewend bent. Dit is om het risico op een corona infectie te bepalen.

 

Voor uw en onze bescherming dragen behandelaars soms extra persoonlijke bescherming.

 

Wilt u bovenstaande informatie graag uitprinten en nog eens rustig doorlezen? Open en print dan onderstaand document.

 

Paginaopties: