Welkom in het Rode Kruis Ziekenhuis

Wij vinden het fijn dat wij u weer kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, zijn een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen.  We ontvangen ook minder patiënten en bezoek tegelijk. Zo organiseren we meer bewegingsruimte in de gangen, liften en wachtkamers en beperken we het aantal mensen in het ziekenhuis tot het noodzakelijke. 

Symptomen coronavirus
Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn,  diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken we u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren.

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende:

Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Ouders van een kind en patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben kunnen mee komen. Het is mogelijk dat de arts of verpleging om een begeleider adviseert.    

Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het RKZ. Het liefst gewoon op de afgesproken tijd en anders maximaal vijf minuten van te voren.

U wordt voor de ingang van het RKZ opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in maar wacht op de instructies van de medewerker. 

Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij  hiervoor aanbieden. 

De 1,5-meter-regel wordt waar mogelijk nageleefd. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal zitplaatsen in de ontvangstruimtes zal zijn. Bent u slecht ter been, dan kan het zijn dat wij iemand anders verzoeken zijn of haar plaats aan u af te staan.

Een medewerker beoordeelt of het gebruik van een mondmasker voor u nodig is. Sommige medewerkers zullen deze dragen als dit van belang is voor uw en hun eigen bescherming.

De looproute in het RKZ is gewijzigd. De hoofdingang blijft de hoofdingang, maar het RKZ wordt via een andere uitgang weer verlaten. Dit wordt aangegeven met borden en pijlen.

Onze medewerkers stellen mogelijk meer vragen dan u gewend bent. Dit is om het risico op een corona infectie te bepalen.

Voor uw en onze bescherming dragen behandelaars soms extra persoonlijke bescherming.

Wilt u bovenstaande informatie graag uitprinten en nog eens rustig doorlezen? Open en print deze informatie dan hier.

Meer nieuws

Duizendmaal dank voor het RKZ

Het zijn heftige tijden in de zorg en gelukkig zijn er veel mensen die dit zien en waarderen. Zo ook Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek en Kees Engel. Zij namen het initiatief voor een mooi gebaar naar...

Lees meer

‘Goede Vrijdag’

Goede Vrijdag roept bij mij altijd gemengde gevoelens op. Het is geen nationale feestdag, er valt overigens ook niet zoveel te vieren. Immers christenen herdenken op deze dag de kruisiging van Jezus...

Lees meer