Littekenbehandeling

Als een wond genezen is, kunt u nog lange tijd last hebben van de littekens. Zo kan er roodheid, jeuk, zwelling, bobbeligheid en zelfs pijn van een litteken ontstaan. Voor de behandeling van deze littekens kunt u terecht bij het RKZ Huidcentrum. In het centrum staat een chirurg, plastisch chirurg, brandwondenspecialist, ergotherapeut en nazorgverpleegkundige voor u klaar. 

Brandwonden en littekens

De expertise op het gebied van littekens komt vooral voort uit het Brandwondencentrum Beverwijk. Al jarenlang wordt daar bij de beoordeling van littekens gebruik gemaakt van de POSAS-methode die op het brandwondencentrum is ontwikkeld door Prof. Dr. Paul van Zuijlen. Bij deze methode geven zowel de patiënt als de arts een oordeel over onder andere de staat van het litteken. De werkwijze staat uitgebreid voor professionals beschreven op www.posas.org en wordt inmiddels wereldwijd toegepast. 

Littekenvermindering

Binnen het RKZ Huidcentrum worden verschilldende behandelmethoden gebruikt bij de vermindering van littekens, zoals drukkleding, siliconenbehandelingen, laserbehandelingen en reconstructieve behandelingen. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een littekencrème dat door de specialisten zelf is ontwikkeld. 

Paginaopties: