Locatie

Restaurant RKZ

Datum

11 jan 2023

Tijd

14:30 - 17:00

Terugkomdag IC-patiënten

Op woensdag 11 januari 2023 (14:45 – 17:00 uur | inloop vanaf 14:30 uur) organiseert de nazorggroep Intensive Care (IC) van het Rode Kruis Ziekenhuis een terugkomdag voor ex IC patiënten en familieleden.

Een opname op een Intensive Care kan voor zowel patiënten als hun naasten een aangrijpende ervaring zijn. De opname kan soms nog langdurige gevolgen hebben op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. Klachten kunnen variëren van concentratie verlies, spierzwakte tot ernstige verwerkingsproblemen.

We hebben een afwisselend, deels interactief programma voor u samengesteld. Tijdens de terugkommiddag worden verschillende aspecten van de IC opname belicht. Zo wordt er een filmpje getoond over wat de IC opname met een patiënt doet, en hoe de opname ervaren kan zijn. Een intensivist geeft een presentatie over het post IC syndroom. Er kan gesproken worden met diverse disciplines waar een patiënt op de ICU mee te maken heeft, zoals de fysiotherapeut, diëtiek, logopedie en geestelijke verzorging. Een aantal intensivisten en IC verpleegkundigen zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden & locatie
Heeft u interesse in deze middag, dan kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier, de toegang is gratis. De bijeenkomst is in het restaurant, op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Volg de bewegwijzering.