Rode Kruis Ziekenhuis

Organisator

Rode Kruis Ziekenhuis
Telefoon
0251 265555
Email
aanmelden@rkz.nl
Website
https://www.rkz.nl

Locatie

Restaurant RKZ

Datum

10 nov 2021

Tijd

14:30 - 17:30

Terugkomdag ex-IC patiënten

Bent u in 2020 of 2021 opgenomen geweest op de intensive care in het Rode Kruis Ziekenhuis? Op woensdag 10 november (14:30 – 17:30 uur) organiseert de nazorggroep Intensive Care (IC) van het Rode Kruis Ziekenhuis een terugkomdag voor ex-IC patiënten en familieleden. Voor ex-COVID patiënten die op de IC hebben gelegen wordt een andere bijeenkomst gepland.

Een opname op een Intensive Care kan voor zowel patiënten als hun naasten een aangrijpende ervaring zijn. De opname kan soms nog langdurige gevolgen hebben op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.

We hebben een afwisselend, deels interactief programma voor u samengesteld. Tijdens de terugkommiddag worden verschillende aspecten van de IC opname belicht. Zo wordt er een filmpje getoond over wat de IC opname met een patiënt doet, en hoe de opname ervaren kan zijn. Dr. Hene, internist-intensivist, geeft een presentatie over het post IC syndroom. Er kan gesproken worden met diverse disciplines waar een patiënt op de ICU mee te maken heeft, zoals de fysiotherapeut, diëtiek, logopedie en geestelijke verzorging. Een aantal intensivisten en IC verpleegkundigen zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

In verband met Covid-19 is het op dit moment niet mogelijk een bezoek te brengen aan de afdeling IC. U mag maximaal één persoon meenemen naar de terugkomdag.

Klik hier om u aan te melden voor de terugkomdag.