Informatiebijeenkomst ziekte van Parkinson

Donderdag 16 april

Geannuleerd naar aanleiding van besluit Rijksoverheid.

Het Rode Kruis Ziekenhuis organiseert een bijeenkomst over de ziekte van Parkinson voor patiënten, familie en andere belangstellenden. 
Parkinson neuroloog Willem van der Meulen van het RKZ geeft informatie en beantwoordt vragen over deze ziekte.

 

Bernie Groenestein en Jeannette Maas, casemanagers van het DOC team van Parnassia over 'Parkinson en klachten van het geheugen, de aandacht en het denken’.

Datum en tijd

Donderdag 16 april van 15.00uur tot 16.00 uur (zaal open om 14.30u)

 

Waar?

Het restaurant (2e etage)van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

 

Programma 

- Wat is Parkinson?

- Therapiemogelijkheden

- Ontwikkelingen

Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De Parkinson patiëntenvereniging is ook aanwezig met een informatiestand.

 

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Patiënten kunnen uiteenlopende klachten hebben. Diverse onderzoeken naar de oorzaak van de ziekte van Parkinson zijn gedaan, maar een duidelijke oorzaak is helaas nog niet gevonden. Waarschijnlijk zijn meerdere oorzaken samen verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

 

Dopamine

In de hersenen maken zenuwcellen de stof dopamine aan. Dit is een neurotransmitter.  Dat wil zeggen; een ‘stof’ die nodig is om de signalen door te geven van de ene hersencel naar de andere. Bij de ziekte van Parkinson sterven zenuwcellen in de hersenen af. Zo komt er minder dopamine in de hersenen en worden signalen daardoor niet goed doorgestuurd.

 

Klachten
De ziekte van Parkinson veroorzaakt diverse klachten zoals trillen, stijve spieren, traagheid en een wat ‘starre’ gezichtsuitdrukking. Maar ook moeilijk praten, slaapproblemen, problemen met nadenken en stemmingswisselingen kunnen symptomen zijn.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op deze pagina

De bijeenkomst is gratis

 

Paginaopties: