Informatiebijeenkomst 'Ongezond snurken/ apneu'

donderdag 14 mei

Geannuleerd naar aanleiding van besluit Rijksoverheid.

Snurken lijkt misschien onschuldig, maar toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. Op donderdag 14 mei organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatiebijeenkomst over snurken en apneu.

 

Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod.

Risico’s slaapapneu

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, rusteloze slaap, moe en slaperig zijn overdag en ochtendhoofdpijn. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in slaap vallen tijdens routine activiteiten,.

 

Slaapapneu wordt op de informatiebijeenkomst vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli betekenen voor u? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, OSAS Zorg Coaches, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen.

De Slaappolikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis is door de Apneu Vereniging uitgeroepen tot een van de 14 topklinieken in Nederland.

Sprekers

Longarts Erik Kapteijns, RKZ :
- Wat is Slaap Apneu (OSAS)?
OSAS Zorgcoach RKZ Angelique Koersen :
-Over adviezen, leefregels en tips voor een gezonde slaap

 

Er is ook een informatietafel aanwezig van de ApneuVereniging.


Locatie

De informatieavond wordt donderdag 14 mei gehouden in het restaurant van het RKZ op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

 

De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS, aanmelden is verplicht.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website.

Paginaopties: