Informatiebijeenkomst 'Ongezond snurken/ apneu' zit vol

15 november 2017

Snurken lijkt misschien onschuldig, maar toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhalingsstops tijdens de slaap. Op woensdag 15 november 2017 organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu.

 

Helaas is deze avond vol!

Hou deze website in de gaten voor een nieuwe datum in 2018.

 

Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod.

Risico’s slaapapneu

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, rusteloze slaap, moe en slaperig zijn overdag en ochtendhoofdpijn. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in slaap vallen tijdens routine activiteiten,.

 

Slaapapneu wordt op de informatieavond vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli betekenen voor u? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, OSAS Zorg Coaches, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen. 

 

Vijf sterren (maximale waardering) voor de Slaappolikliniek

Lees hier het artikel over de toekenning van de sterren door de Apneu Vereniging
.

Sprekers

Sprekers zijn cardioloog Fons Windhausen, longarts Erik Kapteijns en OSAS Zorgcoach Angelique Koersen van het RKZ.


Locatie

De informatieavond wordt woensdag 15 november gehouden in het restaurant van het RKZ op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

 

De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS, aanmelden is verplicht.


Aanmelden (is niet meer mogelijk)

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur.