Informatiebijeenkomst 'Obesitas: operatie ja/nee?’

woensdag 24 januari

Overgewicht is een groeiend probleem in de westerse wereld, ook in Nederland. Veel mensen die ermee kampen willen van de kilo's af, maar afvalpogingen lijken het probleem alleen maar te vergroten.

 De chirurgen van het RKZ Obesitascentrum organiseren in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) op woensdag 24 januari een informatiebijeenkomst over ernstig overgewicht. Wanneer kom je in aanmerking voor een maagoperatie? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht?

De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens deze avond.

Gezondheidsproblemen

Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Dit heet obesitas. Al deze extra kilo's kunnen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, nu en in de toekomst.

Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam in samenwerking met de NOK het volledige behandelpakket kan aanbieden.

Sprekers

Tijdens deze bijeenkomsten  wordt u over het onderwerp geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Bijdragen worden verzorgd door een chirurg en een gespecialiseerd verpleegkundige en door de Nederlandse Obesitas Kliniek. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis.

Locatie en tijd

De bijeenkomsten vinden plaats in het personeelsrestaurant op de 2e etage vanaf 17.00 De zaal is open vanaf 16.30 uur.

Data

-Woensdag  24 januari

-Woensdag  25 april

-Woensdag  25 juli

-Woensdag  31 oktober

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website: www.rkz.nl/agenda (aanmeldingsformulier). .