Acute Opname Afdeling | Dagbehandeling

Contact

T 0251 265555

 

De Acute Opname Afdeling (AOA) vangt alle ongeplande ziekenhuisopnames op: de patiënten die binnen komen via de spoedeisende hulp, poliklinieken of de huisarts. De AOA is geen (gewone) verpleegafdeling: patiënten verblijven hier maximaal 48 uur. In deze periode krijgen zij hun diagnose(s).

Ongeveer de helft van alle opnames in het ziekenhuis is acuut en ongepland. Deze spoedopnames vinden vooral in de avond, nacht en het weekend plaats. De AOA ontlast de verpleegafdelingen, omdat die niet meer te maken krijgen met spoedopnames. Dit komt de rust en de kwaliteit van de zorg ten goede. Voor u is met name de snellere diagnose gunstig. Na het stellen van de diagnose en starten van de behandeling volgt binnen 48 uur ontslag, of schuift de patiënt door naar een reguliere verpleegafdeling.

Dagbehandeling (bij opname)

De verpleegafdeling Dagbehandeling vindt u op de 2e etage van het RKZ. Dagbehandeling betekent dat u ’s morgens of ’s middags naar het ziekenhuis komt voor uw onderzoek, behandeling of ingreep. U wordt geholpen op de dag van opname en mag, als alles goed gaat, dezelfde dag ook weer naar huis. Voor elk specialisme kunt u op de afdeling worden opgenomen.

Vanwege de rust en een goed verloop van de behandeling van alle patiënten is bezoek op deze afdeling niet toegestaan. Uw contactpersoon wordt gebeld op het moment dat u weer naar huis mag.

De dagbehandeling is open van 07.00 tot 21.00 uur.

 

Alle rechten voorbehouden © 2020 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk