Nieuws en in de media

Moniek Akkerman wint de Kreisprijs 2019

8 november 2019 - Moniek Akkerman onderzocht de ontwikkeling van de inspanningscapaciteit bij jonge brandwondenpatiënten nadat ze uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Lees verder.

Kreisprijs 2019

22 oktober 2019 - Dit jaar wordt voor de zesde keer de Kreisprijs uitgereikt aan de beste jonge onderzoeker op het gebied van brandwonden in de afgelopen twee jaar. De prijs is vernoemd naar prof. dr. Robert Kreis, die zich 32 jaar als chirurg heeft ingezet in de brandwondenzorg. Hij was 10 jaar lang vanuit het RKZ hoogleraar brandwondengeneeskunde aan het VUmc. Lees verder.

Brandwondencentrum viert 45-jarig bestaan met foto-expositie

26 april 2019 - Het Brandwondencentrum Beverwijk bestaat sinds vrijdag 26 april 2019, 45 jaar en dat was voor medewerkers en oud-patiënten een reden om eens goed stil te staan bij wat het ziekenhuis de afgelopen jaren heeft bereikt. Dat gebeurde onder andere met een bijzondere foto-expositie.

Ina Boerma en Heleen Westra benoemd tot ereleden brandwondenzorg

5 april 2019 - Maar liefst 31 jaar werkte Heleen Westra met veel passie als Intensive Care brandwondenverpleegkundige op het Brandwondencentrum in Beverwijk. Haar specialisme lag op het gebied van de wondzorg. Deze kennis heeft zij ruim 15 jaar ingezet bij het Kenniscentrum Wondzorg (WCS) als (bestuurs)lid. Daarnaast heeft Heleen meegeschreven aan ‘Het Brandwondenboek’ en is zij 2 termijnen penningmeester/bestuurslid geweest bij de NVBZ. Een mooie staat van dienst! Lees verder.

Brandwondenzorg NL: 'Vuurwerk eist tientallen brandwondenslachtoffers'

3 januari 2019 - Gedurende de feestdagenperiode – van zaterdag 22 december t/m woensdagochtend 2 januari – hebben 112 slachtoffers zich in de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk of Rotterdam gemeld na een brandwondenongeval. Lees verder.

Promotieonderzoek naar de invloed van bloedplaatjes op genezing van brandwonden

14 december 2018 - Bloedplaatjes spelen een voorname rol bij de stolling van bloed in een wond. Maar ze hebben nog andere functies: ze zijn belangrijk bij onze afweer en ze zitten vol met groeifactoren die wondgenezing stimuleert. Het onderzoek Over bloedplaatjes en brandwonden van Rosemarie Marck bestudeert de invloed van bloedplaatjes op de genezing van brandwonden én de kwaliteit van het litteken. Lees verder.

 

Meer nieuwsberichten lezen over het Brandwondencentrum Beverwijk? Klik hier.

Paginaopties: