Onderzoek en ontwikkelde methodieken

Hoogleraren Brandwondencentrum Beverwijk

Aan Brandwondencentrum Beverwijk zijn maar liefst drie hoogleraren verbonden. Voor een relatief klein centrum is dit bijzonder, tegelijkertijd past dit in de expertiserol die Brandwondencentrum Beverwijk zowel nationaal als internationaal vaak vervult.

 

Prof. Dr. Esther Middelkoop

Bijzondere hoogleraar huidregeneratie en wondgenezing aan de VUmc en directeur van de VSBN.

 

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Bijzonder hoogleraar brandwondgeneeskunde aan de VUmc en plastisch chirurg Brandwondencentrum Beverwijk.

 

Prof. Dr. Roelf Breederveld

Bijzonder hoogleraar acute brandwondengeneeskunde aan het LUMC en trauma chirurg Brandwondencentrum Beverwijk.

Promovendi

 

Huidige promovendi: 

 

Kim Gardien, arts-onderzoeker, doet haar promotieonderzoek op de afdeling Plastische-, Reconstructieve- en Handchirurgie van het VUmc en het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Haar onderzoek wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het 'European Union Seventh Network Programme'. De titel van het Europese project is 'Euroskingraft’: A novel generation of skin substitutes to clinically treat a broad spectrum of severe skin defects. Haar promotor is Mw. Prof. dr. E. Middelkoop.

 

Mariëlle Jaspers, arts-onderzoeker vanuit VSBN, doet haar promotieonderzoek op het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Haar onderzoek richt zicht op twee projecten: het in beeld brengen van de bloedvoorziening van brandwonden en littekens (het “Imaging Vascularisation Project") en de ontwikkeling van littekens na vettransplantatie. Ze wordt begeleid door haar promotor, Prof. dr. P. van Zuijlen.

 

Roos Marck, arts onderzoeker vanuit de VSBN, doet haar promotieonderzoek op het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Haar onderzoek richt zicht op de toepassing van plaatjesrijk plasma (PRP) bij brandwonden. Ze wordt begeleid door haar promotor Mw. Prof. dr. E. Middelkoop.

 

Carlijn Stekelenburg, arts-onderzoeker vanuit VSBN, doet haar promotieonderzoek op het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Haar onderzoek richt zicht opnieuwe behandelmethodes voor littekens na brandwonden (perforator studie). Ze wordt begeleid door haar promotor Prof. dr. P. van Zuijlen.

 

Zjir Rashaan, is arts-onderzoeker, doet zijn promotieonderzoek op de afdeling Heelkunde van het LUMC en het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Zijn onderzoek richt zich op de evaluatie en behandeling van brandwonden. Hij wordt begeleid door zijn promotor Prof. dr. R.S Breederveld.

 

Reeds gepromoveerde medische specialisten aan Brandwondencentrum Beverwijk:

 

2013

Martijn van de Wal, arts-onderzoeker – Beoordeling van (brandwonden) littekens

Jos Vloemans, brandwondenarts - Brandwondenbehandeling bij kinderen: 

Alette de Jong, verpleegkundig onderzoeker - Pijnbehandeling bij kinderen met brandwonden:

 

2011

Pauline Verhaegen, plastisch chirurg in opleiding – Skin Stretching:

Monica Bloemen, arts-onderzoeker VSBN – Toepassing kunsthuid:

Paginaopties: