Kinder­brandwondencentrum

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gespecialiseerd Kinderbrandwondencentrum.

Jonger dan vier

Meer dan de helft van de kinderen die met ernstige brandwonden worden opgenomen in het RKZ, is jonger dan vier jaar. De meeste kinderen worden opgenomen op het kinderbrandwondencentrum, dat bij de kinderafdeling hoort. Als de brandwonden zeer ernstig zijn, vindt opname plaats in het brandwondencentrum voor volwassenen.

kinderen

Voordelen en voorzieningen

Het kinderbrandwondencentrum heeft twaalf bedden: zes voor kinderen met brandwonden en zes voor ouders die dag en nacht bij hun kind kunnen blijven.

 

Het voordeel van de aanwezigheid van een kinderbrandwondencentrum bij een kinderafdeling is dat voorzieningen voor kinderen binnen handbereik zijn.

 

De kinderen, als ze weer wat opgeknapt zijn, kunnen bijvoorbeeld naar de speelkamer. Daar spelen ze en praten met de andere kinderen in het ziekenhuis over wat met hen gebeurd is. Dit is een manier om de nare gebeurtenissen  langzaam te gaan verwerken en spelenderwijs weer te gaan bewegen.

 

Op de kinderafdeling werken ook pedagogisch medewerkers en gespecialiseerde verpleegkundigen die de kinderen begeleiden en verzorgen.

Websites

Meer weten? Uitgebreide informatie over het kinderbrandwondencentrum vindt u bij Kindergeneeskunde op deze website.

 

Voor kinderen en jongeren is er een speciale website over het Kinderbrandwondencentrum, waarop de informatie voor kinderen van verschillende leeftijden wordt aangereikt. Naar Kinderbrandwondencentrum.nl


Foto: spelen met de Wii in de speelkamer van de Kinderafdeling / Kinderbrandwondencentrum.

 

Paginaopties: